2005-07-20

Nytt försök?

Vid sin session i Strassbourg för två veckor sedan beslutade EU-parlamentet om en ny kampanj för den europeiska valutan, euron. "Det framgångsrikaste europeiska projekt som någonsin lanserats" kallar man lyriskt den nya valutan.

Undrar om dom håller med om det i Italien och Tyskland - där en del politiker har förslagit att man skall lämna valutasamarbetet?

Nå väl. Nu skall euron göras populär. EU-parlamentet skriver att "moderna marketing tekniker" skall användas. Särskilt viktigt är detta i "små städer och avlägsna regioner". Jag antar att det är oss de syftar på.

Parlamentet vill också att EU-kommissionen hjälper regeringarna i Storbritannien, Sverige och Danmark "i strävan att vinna över en skeptisk allmänhet, om dessa regeringar så önskar".

Att blåsa nytt liv i euro-debatten i Sverige? Well... Det kräver nog rätt rejäla insatser med "moderna marketing tekniker", det.

Källa: TT

1 kommentar:

  1. André skrev:
    Det är bara att göra som Sverige i Europa - fast tvärtom.

    Du menar att man INTE skall fortsätta köra radioreklam fast valet är över? ;-)

    HAX

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.