2005-10-03

Parti för tvehågsna?

Jaha. Junilistan kandiderar till riksdagen.

De tänker inte berätta vilken regering de tänker stödja.

Och deras kandidater får rösta lite som de vill i frågor som abort, befrielsen av Irak, kärnkraft och homosexuellas rättigheter.

Tja, inget svar är ju också ett svar.

Själv ogillar jag det sätt på vilket (s) prenumererar på makten. Jag är för abort, för en demokratisering av Irak, för kärnkraft och för alla människors lika rättigheter. För mig vore en röst på junilistan därför ett skott i mörkret.

Skall jag alls representeras i riksdagen vill jag veta om det kommer att vara av en liberal, en konservativ eller en socialist. För även om jag skulle hitta en sympatisk, liberal kandidat att kryssa - så kan resultatet mycket väl bli att någon vars åsikter jag absolut inte delar kan komma att bli vald istället, stödd av min röst.

Tack, men nej tack!

Länk

4 kommentarer:

  1. För att inte glömma att Nils Lundgren fortfarande är sosse (lär väl bli utesluten nu), och troligtvis lär hålla en socialdemokratisk profil i en riksdag med.

    SvaraRadera
  2. Å andra sidan. En tydlig liberal kandidat på Junilistans valsedel kan vara en större garant för frihet än någon ryggradslös påstått liberal moderat.

    SvaraRadera
  3. Sänkta skatter verkar vara en central och viktig fråga.

    Ser med tanke på det övriga du räknar upp ut som ett parti en bra bit till vänster om t ex KD och C. Men kanske ändå stödjandes de borgerliga. Fast som Johanna skriver är ju Lundgren sosse. Men med tanke på att många andra är f d moderater så är nog stöd till alliansen ett måste. Om inte sossarna plötsligt lovar "stora" skattesänkningar (minst så pytte-"stora" som alliansens alltså), vilket kanske skulle kunna få Junilistans höger att acceptera S-samarbete. (Men det innebär ju att S+V+MP-kartellen definitivt spricker, och att S får spela allt på ett (annat!) kort.)

    SvaraRadera
  4. Jag håller med om att det finns ett stort problem med junilistan och det är att man inte vill gå ur EU.

    För övrigt finns det sakliga och taktiska poänger med att junilistan ställer upp: a) De Brysseltroende Kristdemokraterna riskerar åka ur Riksdagen b) Miljöpartiet lever mycket farligt

    För min del är valet enkelt: Kommer det att finnas kandidater för junilistan som förespråkar utträde ur EU har de min röst, annars sover jag över valet 2006.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.