2007-01-20

Försvaret skall ägna sig åt yttre fiender!

Trots att till och med justitieministern är kritisk – så kommer förslaget om att Försvarets Radioanstalt skall få avlyssna telefon- och datatrafik som passerar landets gränser att gå till lagrådet.

Låt oss hoppas att lagrådet fattar det som inte tycks gå in i försvarsministerns skalle: Förslaget innebär att man även kommer att avlyssna nationell datatrafik, inom landet!

Till exempel går all in och utgående e-post som använder utländska servrar (Hotmail, Gmail, Yahoo, Runbox m.fl.) över landets gränser – även om både sändare och mottagare befinner sig i Sverige.

Och den som inte vill bli övervakad får helt låta bli att surfa på nätet. För var en server, rent fysiskt, befinner sig – det kan man aldrig veta.

[Länk]

3 kommentarer:

  1. PS.
    Keep up the good job!
    DS.
    --------------------

    Frågan är väl om inte den striden är förlorad för länge sedan.
    Numer är det väl mer en fråga om hur många som ska lyssna och inte om nån ska lyssna.

    Dessutom så är det väl så att dom som verkligen lyssnar inte frågar om lov.

    När vi fick nätet av militären...vad fick dom istället?

    SvaraRadera
  2. Telefonavlyssning är ett fullständigt värdelöst verktyg för att bekämpa terrorism eller allvarlig brottslighet i största allmänhet, eftersom alla seriösa brottslingar använder VoIP, Voice over IP, som inte går att avlyssna.

    En förklaring i förståelig språk av hur tekniken fungerar finns i den här videon:
    http://video.google.com/videoplay?docid=-8493098426180726284&q=Why+Bush%27s+NSA+Wire-Tapping+is+Defeated+by+VoIP+Networks

    SvaraRadera
  3. Hela länken postades tydligen inte, så klicka här istället.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.