2007-01-03

Vad svenska media inte berättar...

Det här är rätt anmärkningsvärt.

På flera sätt.

11 kommentarer:

  1. Woman turned away by doctor - for being American

    Den enda svenska tidning som rapporterat om detta var Blekinge läns tidning. Åtminstone fanns det en artikel under en kort tid på deras hemsida. Lustigt nog så glömde man att berätta att läkaren inte var svensk.

    Affären har kommenterats av och på Kurt Lundgrens blog.

    SvaraRadera
  2. Redigt dumt agerat av doktorn i fråga. Även om han har all rätt att avsky amerikaner för deras sponsrade av Israels statsterrorism är något som faktiskt inte skall drabba hans professionella liv. Med ganska stor sannolikhet har kvinnan i fråga inget med den konflikten att göra. Så hon gör helt rätt i att anmäla fanskapet.

    Det är rätt konstigt att inga svenska tidningar har hoppat på detta. Höger/pseudo-porr blaskor som Expressen brukar inte hoppa över chansen att RASA mot araber så fort dom kan.

    SvaraRadera
  3. yabosaid,

    vad tror du skulle hända om Israel avväpnades? Tror du att Israel skulle finnas kvar då?
    Om palestinierna slutade skjuta raketer mot Israel skulle Israel inte ha någon anledning att skjuta mot palestinierna.
    Jag håller med om att det är tragiskt att palestinierna tvingades fly för 60 år sedan men om de kringliggande länderna hade integrerat dem hade detta problem inte existerat.
    Jag är glad att min mor och mormor inte valde den palestinska vägen när de flydde till Sverige 1945.

    SvaraRadera
  4. yabosaid

    Myter, hypoteser och fakta.

    Lär dig lite om bakgrunden till "palestina"konflikten.

    F a k t a, inte sådant S..T som du förmodligen blivit serverad tidigare.

    http://www.imninalu.net/myths-pals.htm

    SvaraRadera
  5. tino_g: majoriteten av terrorism står inte alls muslimer för. Om man går efter Robert A Pape's forskning (publicerat i boken Dying to Win) och ser terror-attacker sedan 1980, så är det inte muslimer, inte ens religösa som står för majoriteten av dom - utan den gruppen som framstår som värst är de Tamilska Tigrarna. En SEKULÄR kommunistisk terrorgrupp.

    pela68: den sidan är lika trovärdig som rense.com

    SvaraRadera
  6. Problemet är att dagens media inte vågar, dels på grund av att minoriteter kan bli lacka och dels att de har sponsorer att tänka på, lösningen är en tidning som styrs av folket där alla läsare kan stå bakom det som skrivs.

    SvaraRadera
  7. tino_g: antal döda ja, .. det kan ju vara värt att informera om att elfte september står för nästan alla dom. Sen boken skrevs har man dessutom lagt till terrorattacker av shia och sunnimuslimer i Irak (attacker som USA i högsta grad själva bär ansvaret för)

    Dde siffror jag hänvisar till handlar om antalet terrorattacker, inte antalet dödade. Då räknar han inte med statsterrorism givetvis, då skulle USAs och Israels representation i princip kväva bort all annan form av terrorism om man avser till antalet dödade.

    Det är ett gäng fina talking points du översatt för boken btw, det är vanligt bland både USAs och Israels apologeter att dom använder dom där när boken nämns just därför att den försöker att ge ett svar på vad som ligger bakom terrorism. Det är en fråga som varken USA eller Israel vill att folk skall förstå. Även om taktiken med just självmordsterrorism är ond och missriktad, så är motiven bakom dom trots dina egna villfarelser INTE islam, inte ens religion. Majoriteten av de självmordsbombare i Israel-palestina konflikten visar sig vara, precis som palestinska folket i allmänhet - övervägande icke-religösa och inte alls fundamentalister. De som hjärntvättar och skickar iväg dom med bomberna dock, är ofta fundamentalister (som aldrig själva skulle spränga sig i luften, bättre att låta andra göra det).

    Så, mitt råd till dig. Innan du börjar glappa allt för mycket med käften, är att läsa boken först innan du kopierar andras åsikter om den.

    Nu blev det dock lite för mycket meta-kommentarer. HAX post handlade om en svensk-palestinsk läkare som jobbade i kommunala vården vägrade att behandla en amerikan p.g.a. att hon var amerikan. Något som givetvis är fel. Hade det hänt på en privat praktik så blir det varit dålig stil, men ändå hans rätt - men när det är kommunalt så skall läkaren behandla alla, även om han hatar dom.

    SvaraRadera
  8. tino_g: om du bryr dig om att läsa hela stycket innan du börjar glappa. Fortsätter efteråt med "Sen boken skrevs har man dessutom lagt till terrorattacker av shia och sunnimuslimer i Irak (attacker som USA i högsta grad själva bär ansvaret för)". Dvs, boken fokuserar på självmordsterrorism mellan 1980 och 2003. Vid tryckning så hade "bara" 20 terrorattacker i Irak ägt rum. Och motiven för dessa, även om dom råkar vara muslimer, är att få bort USA ur landet - precis som Robert A. Pape skriver i sin bok, religionen är sällan en primär motivator. Men det stämmer ju inte överrens med din världsbild. Så därför kan vi ju strunta i det ;-)

    Det är alltid smidigt att bara strunta i vissa delar för att bekräfta sin egna vridna världsbild.

    SvaraRadera
  9. Va fan babblar du om?!? Jag inkluderade INTE ALLS Irak.

    UTAN Irak, Israel och Twin Towers star muslimer ANDA for 85% av alla civila mordade i terrorattacker sedan 1970. (Med Twin Towers okar det till 90%.)

    OK?!? Ska du fortsatta forneka kopplingen mellan Islam och terrorism?

    SvaraRadera
  10. For ovrigt:

    Ska du inte i varje fall fraga dig
    VARFOR Al-Quaida vill fa ut USA ur Irak och Saudi-arabien? Occuperade USA saudi-arabien? Nej. Svaret ar givetvis religios hat mot otrogna USA.

    Att idioten Pope framstaller alla islamisternas krig som "nationalism" andrar inte pa den saken. Detta ocksa trots att Al-Quida i Afghanistan var araber och pakistanier, inte Afghaner. Attackerna mot Twin Towers utfordes av Saudier (som inte occupera USA), Pakistanier (som inte occuperas av USA) och Jemeniser (som heller inte occuperas av USA)

    Pope:s brillianta tolkning ar att det var nationell befrielsekamp.

    OK, Pope definierar alla konflikter som nationell befrielsekamp, och lyckas da "bevisa" att all terrorism orsakas av nationalism, inte islam.

    Svara sedan pa den fragan varfor Muslimer sa ofta anvander terrorism och sjalvmordsattacker som metod, om det inte vore for att det ar sa mycket lattare for en muslim som tror pa Jihad och paradiset som beloning.

    Svara pa fragan varfor den overvaldigande majoriteten av terroriattacker i Irak sker mot irakiska civila, om du ar Sunni mot Shia och om du ar Shia mot sunni.

    Svara till sist pa fragan varfor 85% av internationell terrorism begas av musilmer, exklusive Irak, om Islam ar orelaterad.

    SvaraRadera
  11. yabosid:

    Det där var Ad Ignorantiam. Bevisbördan ligger på dig! Peka på sakfel i artikeln.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.