2007-02-13

Det låter märkligt

Det här begriper jag inte...

Nordkorea lovar att stänga de anläggningar i vilka landet kan tillverka kärnvapen.

I utbyte får Nordkorea, tämligen bums, 50.000 ton olja – vilket motsvarar en mindre oljetanker. Längre fram skall de få ytterligare en miljon ton av det svarta guldet – vilket är vad som ryms i två till fyra riktigt stora oljetankers.

Låter inte detta... billigt? Jag menar, att stänga landets älskade kärnvapenprogram i utbyte mot några enstaka båtlaster olja?

Kanske fattar Nordkoreanerna inte volymerna?

Kanske kommer Nordkorea ständigt att kräva nya leveranser, för att hålla sig på mattan?

Eller så finns det helt enkelt inte så mycket som går på olja i Nordkorea...

Något är i vart fall märkligt med det här. Plus att det är beklämmande att skurkstater skall kunna hota sig till gratis resurser från andra.

[Länk]

3 kommentarer:

  1. En gissning kan ju vara att dom redan har tillräckligt med tillverkade kärnvapen för att avskräcka den USA-invasion som dom verkar nojja så mycket över.

    SvaraRadera
  2. Anledningen till det låga priset är förstås att Nordkorea inte tagit i med hårdhandskarna i förhandlingarna. Varför? Jo, helt enkelt för att de vill få en snabb leverans för att fylla på de viktiga oljelagren. Sedan slår man igång kärnvapenanläggningarna igen och är tuffare i förhandlingarna, får mer olja, osv.

    Nordkorea har ju hela tiden gjort samma sak. Och varje gång går "väst" på att de verkligen kan påverka regimen. Det enda de gör är att muta den och hålla den vid liv. Idiotiskt.

    SvaraRadera
  3. Håller med, och i synnerhet om det sista! (Och jag skulle inte bli förvånad om väst inte har kontroll på Nordkoreas kärnvapenprogram, utan helt godtroget gör en deal).

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.