2007-02-13

En sådan ny moderat

Bort med nyliberalismen och in med miljöfrågorna.

Det föreslår den 27-årige moderate riksdagsledamoten Oskar Öholm som ny strategi för borgerligheten, på
Expressen Sidan 4 i dag.

Jag blir så trött på alla dessa nya moderater som inte fattar att de kastar ut barnet med badvattnet.

Det finns starka miljövänliga och uthålliga inslag i de liberala idéerna. Men när de nya moderaterna skakar av sig ideologin till förmån för pragmatism och kappvändarpolitik – då reducerar de även miljöfrågorna till ett paket hattiga och disparata åtgärder utan varken tanke eller riktning.

Oskar Öholm borde läsa lite om allmänningarnas tragedi. Förmodligen skulle han behöva ägna en stund åt Norbergs senaste bok, som ju i mångt och mycket ger genomtänkta svar på just de frågor han ställer. Eller varför inte ett studiebesök i industrin, där Oskar skulle kunna se hur teknisk och ekonomisk utveckling leder till renare och bättre tillverkningsprocesser?

Utan en genuin liberal klangbotten i sitt miljöengagemang kommer moderaterna att bli skotträdda, reaktiva och defensiva. Då kommer människor som Göran Greider att kunna använda miljöfrågorna som täckmantel för att rulla ut socialismen, utan att någon har något att sätta emot.

Reträtt från allt som kräver debatt och hårt politiskt arbete är en dålig strategi!

[Öholms artikel]

3 kommentarer:

  1. " Då kommer människor som Göran Greider att kunna använda miljöfrågorna som täckmantel för att rulla ut socialismen, utan att någon har något att sätta emot."

    Det där var inte sjyst.

    Avslöja hela miljövänster hoaxet.
    Bara så där.
    Tänk på hur mycket jobb dom lagt ner.

    I min kommun ska moderaterna bjuda på gratis bio. Vet inte om filmen är bra.
    Jag tror att den som gjort filmen hette Gore, någonting…
    Vissa är nog moderater bara för att dom klär i blått och inte för att dom har en enda självständig tanke, men det står det ingenting om i partiprogrammet, så jag anklagar inte någon för falsk varudeklaration.

    SvaraRadera
  2. "I min kommun ska moderaterna bjuda på gratis bio. Vet inte om filmen är bra. Jag tror att den som gjort filmen hette Gore, någonting…"

    Vilken kommun?

    Jag känner att jag måste ut och resa...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.