2007-02-14

Noll trovärdighet

Justitieutskottets ordförande, förre justitieministern Thomas Bodström (s), säger nej till gränsnära polissamarbete i EU som syftar till att "avvärja omedelbar fara för liv eller hälsa". Han säger även nej till att polis inom EU skall få tillgång till varandras DNA- och fingeravtrycksregister online.

Han menar att det är "ett för stort steg". Vilket är mycket möjligt att det är. Men det är inte det som är grejen. Det handlar om trovärdighet.

Killen som för bara några månader sedan körde med öppna spjäll vad gäller avlyssning, övervakning, internationellt polissamarbete och registrering – han har nu hamnat i opposition. Då är plötsligt allt som tidigare var vitt nu svart och vice versa.

Killen som är en av de ansvariga för att människor utvisats till tortyr, utan att ens få kontakta sina advokater – han gråter nu krokodiltårar och talar om rättssäkerhet.

Han försöker med andra ord ta politiska poäng på att vara emot sådant där han själv tidigare var pådrivande. Det tyder på ett stort mått av skamlöshet.

Och det skulle inte förvåna mig om folk går på det...

[Länk]

1 kommentar:

  1. Han försöker med andra ord ta politiska poäng på att vara emot sådant där han själv tidigare var pådrivande

    Vet inte om det är konstigare att Bildt betalar tillbaka till Rysslands gasindustri genom att hävda att sossarna redan sålt Sverige till Kreml vid en utdelning av stencilerade europakartor med olika streck för nåt år sedan.

    Har han råd att sälja Sverige för att slippa bjuda Mona på bakelse nästa gång det blir hans tur att köpa fikabröd?

    Men snyggt är det inte .Det håller jag med om.

    Bodströmprylen alltså...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.