2007-03-12

Bredsida mot brittisk drogpolitik

Här är ytterligare något som kan reta upp konsensuskramande, oroliga svenskar...

En brittisk rapport, från RSA, föreslår att man helt och hållet tänker om och tänker nytt när det gäller drogerna.

Bland annat skriver man att droglagstiftningen är förfelad och förlegad och irrelevant. Den uppmuntrar till panik, billiga politiska poäng och moralpanik – istället för att fokusera på sådant som är relevant och fungerar. Dessutom argumenterar den för att sprit och tobak är farligare än de flesta andra droger.

Sky News om rapporten | Läs mer och hämta hem rapporten hos RSA

(Tipstack: PH)

2 kommentarer:

  1. Ett annat bevis för att det är fel på Sveriges drogpolitik är när de släpar in utländska stjärnor på löpande band för att de "luktar hasch" eller "ser påverkade ut". Det borde räcka med en enkel visitering och se om fickorna är fulla med knark men här förnedras de med häktning och drogtester. Tydligen var aktionen mot Snoop Dog planerad sedan tidigare vilket bevisar att polisen planerat att raida hotellet redan innan festen började.

    Snart blir väl det omöjligt att få hit artister bara för det. Det blir väl bara kristna band kvar, och kanske Dixie Chicks som vågar sig hit. De är bra på sitt sätt men inget (de flesta) tonåringar vill lyssna på.

    SvaraRadera
  2. Jamen sprit och tobak drar ju in väldiga skattepengar ju och är därför sankrosankta. Dom får man inte hoppa på.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.