2007-03-18

Efter festen

Åter på banan efter att ha brassat käk till ett födelsedagskalas på 30 personer i två dagar. Och sedan grundligt deltagit i det samma. Svenska gamla moderater, norska revolutionärer, franska bystdrottningar och massor med folk man träffar allt för sällan. Tack och lov för Storkinesen på Anspach som i dag återfört oss till livet med dim sum, porc laqué och flytande rävgift. Födelsedagsbarnet, Einar, hälsar och tackar, något blek om nosen, alla från när och fjärran som på ett eller annat sätt haft del i firande och presenter.

Vad gäller gårdagen kan följande anföras, andra till nytta. Marinera ankfiléerna tolv timmar i japansk soja, honung, olja och diverse skojiga kryddor. Badda med salt, peppar, vitlök och mycket rosmarin. Fettsidan upp och på med mer rosmarin och lite olja. Kör dem i knappt 20 minuter i ugnen på 175 grader. Ta ut dem och låt dem vila i folie i en halvtimma. Maxa ugnen. Lite mer olja och in med dem för knaprighetsgrillning i ytterligare sju till åtta minuter. Tranchera och servera med en riktigt häftig röd- och portvinssås.

I övrigt kan meddelas att ovädret från andra sidan Atlanten nu har börjat rulla in över Belgien, med kurs österut. Mössa på!

Nu skall jag försöka hinna ikapp alla inkommande mail, nyhetsfloden och sossekongressen. Återkommer om en stund.

2 kommentarer:

  1. Låter jävligt gott! Till det väljer vi väl en mörk Krusovice?

    SvaraRadera
  2. Det låter som en schysst idé. I går blev det dock rödvin av klass.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.