2007-03-07

En liten detalj

Hos SR Ekot kan man i dag läsa hur regeringens egna IT-experter sågar förslaget om att FRA skall få avlyssna all tele- och internettrafik som passerar landets gränser.

Bra, klokt och läsvärt.

Och i slutet av texten konstateras en liten, liten detalj i förbigående...

"Grunderna för det här lagförslaget togs fram på försvarsdepartementet redan under den förra regeringen."

Det är märkligt att denna uppgift inte fått mer uppmärksamhet. Speciellt med tanke på att socialdemokraterna gråter krokodiltårar och hör till förslagets mer högljudda kritiker.

Men ställer någon i media förre justitieministern, Thomas Bodström (s), till svars om detta? Naturligtvis inte!

[Länk]

7 kommentarer:

  1. Bra att det äntligen kom fram det som jag länge misstänkt nämligen att det är ett Bodströmförslag. Du slant väl litet bland ministernollorna. Det var väl "dasspapperet" Leni B som var försvarsminister i denna sorgliga regering av stolpskott.
    Men varför i Jesu namn gör sig den nuvarande regeringen till transportkompani för detta dubbelidiotiska förslag - några deklarerade ju viss frihetlig inriktning åtminstone före den 17/9. Var häller Rajraj på med. Stryk skiten. FRA-folket kan väl skörda biomassa och producera subventionerade pellets därav i stället om dom nu är så undersysselsatta. Nä förresten lägg ned skiten!

    SvaraRadera
  2. Bra att det äntligen kom fram det som jag länge misstänkt nämligen att det är ett Bodströmförslag. Du slant väl litet bland ministernollorna. Det var väl "dasspapperet" Leni B som var försvarsminister i denna sorgliga regering av stolpskott.
    Men varför i Jesu namn gör sig den nuvarande regeringen till transportkompani för detta dubbelidiotiska förslag - några deklarerade ju viss frihetlig inriktning åtminstone före den 17/9. Vad håller Rajraj på med. Stryk skiten. FRA-folket kan väl skörda biomassa och producera subventionerade pellets därav i stället om dom nu är så undersysselsatta. Nä förresten lägg ned skiten!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Ministerposten rättad. Lite trött i dag efter att ha ölat med Fjellner, Federley och gänget i natt... ;-)

    SvaraRadera
  5. Förklarar kanske varför vänstern var så snabba...

    SvaraRadera
  6. Det stämmer i och för sig att det var den förra regeringen som tog fram det här förslaget, men för en gångs skull var just Bodström oskyldig.

    Han stod visserligen bakom de flesta andra förslag om att inskränka rätten till ett privatliv och andra medborgerliga rättigheter, men just det här förslaget var han faktiskt emot även när han själv var justitieminister.

    Man kan ju spekulera om det berodde på att han faktiskt tyckte att det är olämpligt att ge militären befogenhet att ägna sig åt sånt som är polisens jobb i en rättsstat, eller om det bara var för att det var ett annat departement än hans eget som skulle ta täten när det gäller att ställa sig in hos USA och lydigt delta i deras övervakningshysteri. Men rätt ska vara rätt, och Bodström var emot det här förslaget från början.

    SvaraRadera
  7. några deklarerade ju viss frihetlig inriktning åtminstone före den 17/9.

    Mjo. Fast att man bara är 98% så mycket socialist som socialdemokraterna innebär ju inte direkt att man är särskilt frihetlig i någon absolut mening. Nuvarande härskare vill nog härska precis lika mycket som föregående. Folk som inte vill bestämma över andra svingar sig inte lika gärna upp i maktpositioner.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.