2007-03-07

Gick inte detta lite väl snabbt?

Vänsterpartiet och miljöpartiet meddelade på onsdagen att de vill bordlägga regeringens förslag om att ge FRA utökad rätt till avlyssning. Även socialdemokraterna överväger, enligt Thomas Bodström, att gå på samma linje.

Det är förmodligen i sig utmärkt.

Men är vänstern inte lite... snabb?

Regeringens proposition läggs ju fram först i dag, torsdag. Ännu vet ingen exakt vad som står i den. Och vi vet inte hur långt försvarsminister Odenberg (m) kan ha tvingats backa.

Att binda upp sig om propositioner som man ännu inte har i sin hand verkar lite... opportunistiskt.

Och om vi ger det hela en dag eller ett par till - så kommer vi med förmodligen att få se en spricka i den borgerliga alliansen i just denna fråga. Med största säkerhet kommer ett antal borgerliga riksdagsledamöter att vilja bordlägga. Men först när proppen ligger på bordet, som sagt.

Men för vänstern var det väl viktigare att hinna först än att framföra saklig kritik, kan man anta.

Länkar: SR Ekot DN

4 kommentarer:

  1. Hoho, det är äckligt oppurtinistiskt. Och det som fascinerar mig är att det är väl bara V/S/Mp som någonsin har gjort så här? Kommentera propositioner har väl aaaaldrig något borgerligt parti någonsin gjort? Det skulle ju vara... opporttunustiskt!

    SvaraRadera
  2. Jag kan naturligtvis ha fel, men på rak arm kan jag inte påminna mig att de borgerliga låst upp sig hur de skall rösta vad gäller en proposition som ännu inte presenterats.

    SvaraRadera
  3. I den här frågan så välkomnar jag all form opportunism. Även om den kommer från vänstern. Allt som stoppar förslaget är bra.

    Förövrigt så kan det ju vara så att FRA redan avlyssnar de borgerliga åt dem så att de redan vet vad de kommer föreslå. :)

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.