2007-03-13

Hur var det nu..?

Den 8:de januari i år fällde Ulrica Messing (s) följande, nu smått klassiska, yttrande om utrikesminister Carl Bildt (m) och hans ryska optioner...

"Det är oacceptabelt att Sveriges utrikesminister kanske skrivit på papper och lovat att utföra saker som vi inte vet något om."

Hmmm... I dagens tidning kan vi läsa om hur samma Ulrica Messing (s), som infrastrukturminister, gav två miljoner av skattebetalarnas pengar till ett bolag som ägs av hennes nye pojkvän – miljardären Torsten Jansson – för att han skall ha råd att marknadsföra sitt glasbruk Orrefors Kosta Boda.

Tjolittanlej, tjolittanlej...

(Tipstack: Gunnar)

6 kommentarer:

  1. Mja han har väl aktier för sådär en och en halv miljard i Orrefors-Kosta-Boda. Pengarna har han väl först efter att aktierna sålts. Hur kan ett så knökigt bolag ha ett sånt aktiekapital förresten?
    Sossarna går som raketer i frörmögenhetslistorna. Godsägare (Persson och Rosengren och kanske någon till)och miljardärssambor (eller är det särbo än så länge?).
    Klart att grabben behöver ett par millar - han har ju två Ferrarier att underhålla också.

    SvaraRadera
  2. Henrik!

    Detta är ett utmärkt exempel på varför Carl Bildt aldrig skulle fått besätta posten som utrikesminister. Hur ska alliansen nu kunna attackera Messings nepotism utan att framstå som urbota hycklare?

    SvaraRadera
  3. Hur ska alliansen nu kunna attackera Messings nepotism utan att framstå som urbota hycklare?
    Rätt enkelt. Mig vetterligen har inte Bildt utnyttjat sin utrikesministerpost för egen vinning eller bekantas vinning.

    SvaraRadera
  4. Alexander:
    How about "guilt by association". Det är ju det alla Bildtaffärerna bygger på.
    Ärligt talat tycker jag att Messing ska få bli kär i vem som helst OCH kvarstanna i politiken men som man bäddar får man ligga och jag tycker att kärlekshistorien, om sossarna ska följa sin egen moral (vilket de aldrig gjort),borde få till konsekvens att hon för många år framöver är utesluten som statsråd i en röd regering.

    SvaraRadera
  5. Lustigt. Enligt media skall de två ha träffats för första gången på glasbruket 2004.

    Nå väl. Det händer att media har fel.

    Hur som helst sitter Messing i företagets kvinnliga rådgivningsgrupp. Det får man nog ändå se som tack för hjälpen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.