2007-03-05

Men ge dig, Thomas Bodström!

Förre justitieministern Thomas Bodström (s) slår knut på sig själv för att försvara socialdemokraternas agerande i den så kallade Egypten-affären - där två män utvisades till tortyr och skenrätt.

Han säger "Beslutet att de här personerna inte skulle få stanna i Sverige var rätt. Det var ett ganska enkelt beslut faktiskt. En person hade en ledande roll i en terroristorganisation, den andra var bland annat ansvarig för rekryteringen till träningsläger i Pakistan. Det fanns en risk att de här personerna skulle begå terroristattacker i andra länder, men också i Sverige."

Men vänta nu! Beslutet fattades av den förra (s)-regeringen, på inrådan av Säpo, efter tips av CIA som i sin tur fått uppgifterna från just Egypten.

Då är frågan varför Egypten, som ju är källan till alla uppgifter, till slut försatte den ene mannen på fri fot. Hade han ens varit i närheten av att vara skyldig till något av det ovanstående, då hade man låst in honom och kastat bort nyckeln.

Vad gäller den andre mannen, så är han dömd till 15 års fängelse - men inte beslagen med något annat än att vara oppositionell i Egypten.

Detta går helt enkelt inte ihop med de anklagelser Thomas Bodström, Göran Persson med flera har framfört!

Är det inte rätt uppenbart att sossarna och Säpo lät sig luras av felaktiga och medvetet lögnaktiga uppgifter från den egyptiska regimen? En regim som inte drog sig för att använda den uppskruvade terroristjakten för att kunna klämma åt egna oppositionella.

Är det inte oroväckande tydligt att Bodström skiter i rättssäkerheten? I vart fall asylsökandes rättssäkerhet?

Och är det inte hårresande att man sänder människor till en oviss framtid i skurkstater - när man anser sig ha för dåligt på fötterna för att våga utreda fallen och göra en rättslig prövning här i landet?

Ju magsurare Bodström blir - ju tydligare exponeras ett system som skiter i enskilda individers mänskliga rättigheter.

Länkar:SR Ekot, DN

2 kommentarer:

  1. Lyssnade själv på Bodström i P1 idag.

    Varför plockade inte intervjuaren fram de fakta som du publicerar här? Det är ju uppenbart att intervjuaren kunde ha gått mycket hårdare åt Bodström än vad han gjorde. Så jävla kasst...

    SvaraRadera
  2. Men nu skall ju FRA sköta spioneriet åt regeringen i fortsättningen. Tänk så bra underrättelser vi kommer få då... *ironi*

    SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.