2007-04-24

Blask

Under gatufesten i Sundsvall i sommar kommer man att ha en åldersgräns för 25 år för köp av folköl. Och kunderna kommer att få köpa högst ett sexpack åt gången. Detta har handlarna tvingats föra fram som ett motbud mot kommunens socialtjänst, som vill ha ett totalt säljstopp.

Vi talar folköl här. Och vuxna människor. Blotta vetskapen om att det inte kommer att gå att handla folköl, ifall man skulle bli lite extra törstig, kommer säkert att leda till att en och annan 23-åring kommer att bunkra mer starköl än vanligt. Och hemkört. Och smuggelsprit.

[Länk]

(Tipstack: Odd)

2 kommentarer:

  1. Nästan som i Hosjö, Dalarna där det är permanent 20-årsgräns på folköl, med syftet att det är större risk att en 18 eller 19-åring köper ut öl av procenthalten 3,5 till ej ännu myndiga. Om det ens är lagligt vet jag inte, men det är tydligen nån lokal föräldraförening som förhandlat fram det med diverse macker och livsmedelsaffärer...

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte hur man kan ha 5 år högre åldersgräns på Folköl än på all annan alkohol. En 24åring kan köpa en flaska vodka, men inte en enda burk folköl? En 26åring kan köpa 3 flak starköl, men inte 7 stycken folköl.

    Vad fan är logiken!?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.