2007-04-17

The Chilling Stars

Flera läsare vill veta var man får tag i boken The Chilling Stars av den danske forskaren Henrik Svensmark i samarbete med Nigel Calder.

Här är Adlibris-länken.

Boken beskriver den senaste forskningen, som visar hur solaktiviteten påverkar den kosmiska instrålningen till jorden – vilket i sin tur påverkar hur mycket moln som bildas och därmed även temperaturen.

Denna treori har en betydande fördel framför koldioxidhysterin. I Svensmarks teori stämmer solaktiviteten mycket väl överens med temperaturförändringarna på jorden. I koldioxidteorin, däremot, kommer koldioxidökningen efter temperaturökningen. Flera hundra år efter. Vilket borde mana till eftertanke.

ISBN-nummer, om du beställer boken på annat sätt än via länken i denna postning:
ISBN10: 1840468157
ISBN13: 9781840468151

6 kommentarer:

  1. Henrik,

    tror du fortfarande att "koldioxidteorin" innebär att koldioxidhalten i atmosfären är det enda som påverkar temperaturen?

    SvaraRadera
  2. Tomas

    'Koldioxidteorin' utgår från att det är CO2 som huvudsakligen styr klimatet, att det är en ökad CO2-halt som har orsakat huvudelen av av den temperaturhöjning på 0.6 °C sen slutet av 1800-talet.

    Det vet även du!

    SvaraRadera
  3. Jonas,

    Jag vet mycket väl att koldioxidteorin innebär att CO2-halten är den största faktorn bakom uppvärmningen i modern tid.

    Jag vet även att ingen har påstått att det skulle vara den enda faktorn, och att den inte heller anses ha varit den utlösande faktorn bakom *alla* temperaturförändringar någonsin. Frågan är om Henrik är medveten om det?

    SvaraRadera
  4. Tomas skrev "Jag vet även att ingen har påstått att det skulle vara den enda faktorn..."

    Ingen? Ingen!?! Ha!

    Stryk under det ordet och diskutera det med närmaste journalist, miljömupp, politiker eller CSR-typ.

    SvaraRadera
  5. Jag kanske var lite otydlig, men med "ingen" menade jag "ingen vetenskapsman som förespråkar koldioxidteorin". För det är ju faktiskt teorin som sådan vi diskuterar, eller hur?

    Så för att återgå till min fråga:

    Tror du fortfarande att "koldioxidteorin" innebär att koldioxidhalten i atmosfären är det enda som påverkar temperaturen?

    SvaraRadera
  6. Nu har vi fått reda på vad en del av miljöpartiets idiosynkrasier kostar oss. Kom först ihåg att den fullständigt orealistiska Maria Wetterstrand i fjol höst som vanligt på fullt allvar sa: "Nu är det färdigbyggt i Sverige - icke en meter väg mer skall byggas". (Däremot idiotjärnvägsbyggen som Norrbottniabanan). Idén om alltings totala stillestånd kan bara rinna upp i huvudet på en konservationist. Nutec finner att förseningen av byggandet av infrastruktur i enbart Malmö, Göteborg och Stockholm kostar 70 miljarder. Lägg därtill eftersatt underhåll av vägnätet (vi är nere på DDR-standard nu)och kostnad för de prioriterade järnvägarna utan trafikunderlag och det handlar om hundratals miljarder i kostnader för fölkhushållet. Brott mot folkförmögenheten eller hur. Dom borde sitta i fängelse och inte i riksdagen. När redovisas notan för koldioxidvansinnet?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.