2007-04-05

Upp till kamp!

Vissa kan man i vart fall lita på...

Wykman & Assarsson ordförande och rapportansvarig i Moderata Ungdomsförbundet skriver i dag i Göteborgs Posten om varför regeringen bör ta fighten med facket. De inbjuder även LO att göra gemensam sak med MUF för att luckra upp arbetsrätten – och därmed göra det lättare för unga att komma in på arbtsmarknaden. ;-)

Till artikeln...

(Tipstack: Gustaf)

2 kommentarer:

  1. Regeringen måste bryta med facken och deras tvångsmedel för att unga ska komma in på arbetsmarknaden. Skilsmässan med en alltför mäktig och konservativ fackföreningsrörelse är nödvändig, skriver Niklas Wykman och André Assarsson, moderata ungdomsförbundet.

    Jättebra ide.
    På det viset blir det först kaos och sen nyval innan mandatperiodens slut som naturligtvis vinns av den opposition som lett opinions siffrorna sedan två tre veckor efter valet och som anser att rätten att organisera sig tillhör demokratin.

    Wykman borde bli statsminister...nu

    SvaraRadera
  2. Micke, rätten att organisera sig kommer naturligtvis att finnas. Avskaffandet av LAS och mbl m.m. handlar om att avpolitisera arbetsmarknaden och inte favorisera någon part inom arbetsmarknaden. Avskaffandet av den svenska modellen innebär inte att man kommer se statliga minimumlöner, utan att arbetstagare själva kan få förhandla fram sina löner och inte tvångsanslutas till ett kollektivavtal.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.