2007-06-06

Ett TT-telegram

"Två svenskar har tillbringat natten hos tyska polisen efter att ha gripits i samband med G8-mötet i Heiligendamm. Det är Grön ungdoms båda språkrör, Alexander Chamberland och Ellinor Scheffer. De får inte längre vara kvar i Tyskland, utan tvingas åka hem, säger Ellinor Scheffer till TT."

Vad är det nu man brukar säga om miljöpartiet..? Att det är som en vattenmelon, är det väl? Skalet är grönt. Innehållet rött. Och kärnan brun.

Det skall bli intressant att få veta vad de ställde till med.

Uppdatering: De två färdades tydligen i en buss i vilken polisen hittade maskeringsutrustning. Chamberland säger "Om de hade hittat vapen hade det varit en annan sak." Att bussresenärerna tycks ha förberett sig för våldshandlingar, det förefaller han dock inte ta speciellt hårt på...

5 kommentarer:

  1. Det är ju bedrövligt att kravallvänstern alltid får nazisterna att framstå i bättre dager. Precis som under Salemmarschen har nazisterna krav på sina deltagare: "klä er propert, alkohol är förbjudet, cigarettrökning också under marschen, verbala utspel från motdemonstranter bemöts med tystnad." Och så går de ju i raka led...

    SvaraRadera
  2. Nu är jag lite förbryllad Henrik, du brukar ju trots allt vara rätt mycket för individuell frihet. Jag trodde att du skulle se maskeringsförbud som en inskränkning av denna, istället tycks du se det som ett så allvarligt brott att bara att befinna sig i samma buss som en huva klassar en som extremist. Är verkligen sådan kollektiv skuld förenlig med din politiska syn eller gör du ett undantag bara för att de är miljöpartister?

    SvaraRadera
  3. thomas palm>> Nu gör du ett logiskt fel. Oavsett hur felaktig ett maskeringsförbud än är så betyder inte det att individer som åker i en buss till ett toppmöte med maskering och utrustning med sig inte betyder att det kommer ske våld.

    Jag tror inte någon blir klassad som extremist för att de grips för förberedelse för skadegörelse - bara som bråkmakare.

    SvaraRadera
  4. Äpplen och päron.

    Man kan vara emot ett maskeringsförbud.

    Man kan samtiidigt ifrågasätta det smarta i att åka in i en formlig stridszon där det uttryckligen råder maskeringsförbud.

    Och anti-G8-folket har ju knappast skäl att maskera sig för att de riskerar förföljelse och förtryck för sina åsikters skull. De maskerar sig för att kunna slåss med polisen, slå sönder rutor och vandalisera uatn att behöva ta ansvar för det.

    Det är sådana slynglar som missbrukar rätten att maskera sig - som gör det svårare att få maskera sig för dem som på goda grunder bör få göra det.

    SvaraRadera
  5. Här en lite annan bild av hur det sett ut:
    http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1089887,00.html
    "Bilderna som kablades ut från lördagens kravaller visade alla svartklädda stenkastare och brinnande bilar.
    Som om hela Rostock stod i lågor.
    Vad få vet är att endast en bil brann. Det är antagligen norra Europas mest fotograferade fordon."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.