2007-06-20

Har ni speltillstånd?

Nätkaféer kan komma att behöva kommunala tillstånd.

Och i så fall vill en del kommuner förbjuda dataspel och surfande på natten.

Finns det nya sätt att idiot- och omyndigförklara folk – då kan man vara säker på att politikerna och byråkraterna klipper till.

Snart avgörs night gibbsens framtid av regeringsrätten.

DN: Nattspel på nätkafé kan bli förbjudet

6 kommentarer:

 1. "Kammarrätten ansåg att eftersom den tekniska utvecklingen har gått framåt sedan lagen skrevs, datorer nu bör innefattas i [automatspelslagen]"

  Varför går aldrig tankebanorna i motsatt riktning? Att det kanske är dags att avskaffa lagen istället för att utvidga den.

  SvaraRadera
 2. När jag var inne på Tilt för några månader sedan, ett ställe här i Malmö som har lite flipperspel och bilspel och sådär, så såg jag till förfärelse att det fanns ett inramat A4 papper på väggen där det stod att lokalen "innehar tillstånd för förströelsespel". Tillstånd för förstöelspel!? TILLSTÅND!? HUR ÄNDA IN I HELVETE KAN MAN BEHÖVA FUCKING JÄVLA TILLSTÅND FRÅN FUCKING STATEN FÖR ATT HA EN FUCKING JÄVLA PINBALLMASKIN!?! VAD ÄR DET FÖR SJUKT LAND VI LEVER I!?

  En grej jag däremot tycker är trevligt med detta stället, är att de i källaren har ett biljardrum, där rökning, fullt lagligt, är tillåtet! Eftersom de inte serverar mat eller dryck får de tydligen lov att tillåta rökning.

  Men herregud, vad är det för sjukt land man lever i där man behöver ett särskilt tillstånd från staten för att få lova att ha en pinballmaskin i sin lokal?

  För övrigt finns det i kvarteret jag bor i ett internetcafé som har öppet till 05 på natten. Jag brukar inte spela där, men ibland går jag dit på natten för att köpa läsk och chips, eftersom de vanliga butikerna stänger vid 23-tiden.

  SvaraRadera
 3. Mmm.. socialdemokrati = socialbyråkrati

  SvaraRadera
 4. Återigen närmar vi oss Kina, där internetkafeer också kräver tillstånd... men, vi är fortfarande friare... eller?

  SvaraRadera
 5. I viss mån är vi friare i Sverige tror jag men kineserna på jobbet brukar kommentera hur mycket mer socialistiskt de upplever sverige jämfört med dagens Kina

  SvaraRadera
 6. Tydligen vill staten att ungdomarna är ute och super på kvällarna istället för att kanske gejma på natten, vilken jävla dubbelmoral!!!
  Nä Svenska staten blir bara mer och mer överförmyndare åt hela svenska folket, det får mig att må illa!!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.