2007-06-21

Skall man skratta eller gråta?

EU-Parlamentet håller på att gå igenom sitt möblemang och sin inredning. Något ljushuvud kom på att fråga ledamöterna...

Den politiska vilden och före detta folkpartisten Maria Carlshamre vill ha rulltrappor ner till de bilar och chaufförer som kostnadsfritt kör runt ledamöterna.

Junilistans Hélène Goudin vill ha bekvämare stolar. I barerna!

Det är dina skattepengar, bara så du vet...

12 kommentarer:

  1. Jag ser hellre att de slösar bort pengarna på såna idiotsaker än att de använder dem för riktigt politiskt arbete, som att ytterligare inskränka marknaderna och mina sociala friheter.

    Fan, om de lovar att aldrig skriva en ny lag så kan jag skicka dem lite extra pengar varje månad.

    SvaraRadera
  2. Dessa manniskor maste bevakas under mikroskop. Rulltrappor och nya barstolar, som vanligt sa har inkompetenta sloseri maskiner invalts till europas kassavalv.

    VI kan ju spara hemma, skriv pa namninsamlingen som kraver Folkomrostning om mass-invandringen.

    http://www.namninsamling.se/
    index.php?sida=2&nid=925

    SvaraRadera
  3. Nej!

    Sverige behöver massor av invandrare. Annars komemr vi varken att få pension eller hemtjänst när vi blir gamal.

    SvaraRadera
  4. Hellre en välutrustad parlamentsbyggnad än två halvdåliga...

    SvaraRadera
  5. Du verkar ha tillgång till EU- parlamentarikernas interna mail och bör därför vara införstådd i att vi saknar konferenslokaler i Strasbourg. Därför tillbringar vi flera timmar i streck i möten med press, lobbyister och representanter från andra partier i bar/kafeteria. Då är det inte mycket begärt att slippa sitta på pinnstolar!

    När det gäller Carlshamres inlägg, är det faktiskt så att vi har funktionshindrade bland oss, vilka inte tar sig ner till garaget. En rulltrappa eller hiss i sammanhandet handlar, precis som med stolarna, om arbetsmiljöfrågor som är reglerade enligt lag och skall inte endast gälla medborgarna utan även gälla för ledamöterna.

    Hélène Goudin
    EU- parlamentariker
    och f.d. skyddsombud

    SvaraRadera
  6. Vilken arbetsmiljölag pratar du om Helene? Inte Sveriges hoppas jag?

    Mvh
    Byggaren
    Företagare och f.d skyddsombud

    SvaraRadera
  7. Är EU-restaurangerna undantagna belgiens restaurang-rökförbud?

    SvaraRadera
  8. Hélène:

    i) Det finns visst mötesrum i parlamentet i Strasbourg. Vet din sekreterare inte hur man bokar, då kan man fråga någon. Möjligen är det trevlöigare att sitta i baren och hänga än i ett mötesrum. Men det är i så fall ett lyxproblem.

    ii) Stolarna i barerna i Stasbourg är specialdesignade till stor kostnad. Om du har sådana "pinnstolar" i ditt kök är du bara att gratulera.

    iii) Det finns en (1) rullstolsburen ledamot i parlamentet. Men som gruppledare (UEN) har han en egen limousin som kan hämta upp honom var han vill.

    Dessutom tillhandahåller parlamentet även cyklar, för den som oroar sig över miljön.

    Er personal klarar sig fint på att ta sig till och från hotellen med buss, spårvagn eller apostlahästar.

    Men om du inte vill gå i trappor, cykla, åka kollektivt eller gå - då kan du ju alltid ta en taxi.

    iv) Men lev inte loppan för våra skattepengar. Speciellt inte som EU-kritiker i parlamentet!

    SvaraRadera
  9. Postade detta i en annan tråd men det passar nog bättre här.

    Det smarta med detta (vet dock inte om Goudin insåg det) är att eftersom EU:s budget är given kommer varje tramsutgift att leda till att det blir mindre pengar till jordbrukssubvensioner, regionalstöd, bidrag till Airbus och EU/kommunistkinas GSM-konkurrentprojekt Galileo. Stolar i kafeterian gör avsevärt mycket mindre skada än ovanstående och är desutom till nytta för personer som besöker EU-parlamentet för att dricka gratissprit.

    Att föreslå trams är därför en välgärning för EUs hunsade undersåtar. Föreslår man trams är det dock av vikt grejerna går igenom och när man då föreslår sådant som ökar bekvämligheten för parlamentarikerna kan man vara säker på att de går igenom? Är det någon som tror att exempelvis Gunnar Hökmark skulle rösta nej till skönare stolar och rulltrappa ner till limon (och då inte bara för att det är roligare att säga ja)?

    Du som har god kontakt med Europarlamentariker från m kanske kan berätta vad de förslog? Var de lika smarta som Goudin tycks ha varit?

    SvaraRadera
  10. Vad som är intressant att notera är att Goudin har rätt när det gäller instutionella frågor (vem som skall bestämma) medan hon för det mesta har fel när det gäller sakpolitiska frågor (vad skall bestämmas) medan standardmoderaten är tvärt om. Dvs har rätt ofta rätt när det gäller vad som skall bestämmas (gäller dock inte i EU där de hoppat galen tunna och prasslar med federalistiska kristdemokrater och andra religösa tokdårar) men helt fel om vem om skall bestämma.

    SvaraRadera
  11. Eretz: Intressant vinkling. Mao borde dyrbara förslag som samtidigt sänker produktiviteten hos ledamöterna vara av godo.

    Vad sägs om följande förslag:
    * Kompisdatorer upphottade med diamanttangentbord.
    * Guldpläterade och olåsbara sparkcyklar i stället för fri bil.
    * Kevlarförstärkta repstegar mellan våningarna. Riv trappor och hiss och kvotera in handikappade som får hissas med manuella vinschar mellan våningarna.
    * Ha kvar pendlandet mellan Strasbourg och Bryssel. Inför en tredje stad på Island. Kräv att Airbus utvecklar ett nytt flygplan för frakt av dokumentskåp, ett skåp per flygplan. Ledamöterna flyger givetvis förstaklass.
    * Affärsprocesser inom parlamentet inspirerade av de gamla sovjetiska varuhusen.
    * Största gemensamma nämnare gällande religiösa och nationella helgdagar.
    * Fri sprit till ledamöter.

    SvaraRadera
  12. Hm, jag förstår inte riktigt. Rulltrapporna fanns där innan både Goudin och Carlshamre började jobba, inte konstigt att det i ett hus med typ 5 flyglar och 15 våningar finns 4-6 (!) stycken rulltrappor alles in alles. Det är väl fasen inte vettig kritik att framlägga? Helt otroligt att det skulle anses som någon form av rikemansfasoner. Lägg fokus på chaufförsverksamheten istället, t ex! Där åker parlamentariker i bilar till och från flygplatsen, samåker ibland vissterligen, men får t ex inte ha med medarbetare i bilen även om man skall till samma flygplan. Det finns flygbuss, det bore gälla för alla eller så får man ta en taxi och betala själv, tycker jag.

    Parlamentet har extremt många besöksgrupper från hela Europa, många varje dag, seminarier hålls dit människor kommer för att lyssna osv, och att det för detta finns 3 kaffeställen i hela kåken är väl heller inte så konstigt. Där kan man köpa espresso, juice, nån macka eller kaka. Det är ju en arbetsplats där många människor spenderar större delen av sin vakna tid. Kan man inte köpa kaffe och sitta lite gott på en rast på ganska många arbetsplatser i Sverige också?

    Jag skulle önska att man snackade sakligt om sånt här, och inte går loss på rikemansretoriken om att man "lever loppan i Bryssel" osv. Näer man har sådant som är pissar i havet som exempel, så lyssnar ju många inte ens längre, och det blir tydligt att kollen på EU och Bryssel inte alltid är den bästa hos alla.

    Kritiken mot möbelbytet är helt i sin ordning, för det är inget fel på det som finns idag, och ledamöterna tillfrågades inte om detta utan informerades om att det kommer ske, vilket väl inte är så märkligt. Klart att folk reagerar, precis som många också gör kring andra höga kostnader som kan kännas vara i onödan!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.