2007-07-18

Hoppsan!

Al Gores gröna gloria har hamnat lite på sned – efter att han lät servera en utrotningshotad fisksort på sin dotters bröllopsmiddag. [Länk]

Det påminner mig om en historia, som möjligen är en skröna: Den franske presidenten Mitterands kock skall ha berättat om presidentens sista måltid, som är en mycket fransk delikatess. Det är en fridlyst sångfågel, som tvångsmatas i ett mörkt rum i en vecka, sedan dränks i Armagnac och därefter tillagas.

Uppdatering: Mitterands fågel finns verkligen – Ortolan Bunting. Här kan du läsa om den, hur den tillagas och att man skall ha en näsduk över huvudet när man äter den (för att dölja sin grymhet inför Gud).

4 kommentarer:

  1. Varför skall mannen som räddar världen behöva ta sådana hänsyn?

    SvaraRadera
  2. Hoppas att det var fugu men den är väl inte utrotningshotad?

    SvaraRadera
  3. Lite OT men ändå relaterat: Nyligen visade SVT (Kunskapskanalen?) en dokumentär om hur norska vindkraftverk har ihjäl flyttfåglar en masse. Som ett exempel visade de hur runt en havsörn per månad blev chopp-chopp-choppad i ett visst vindfält.

    SvaraRadera
  4. Gorebashing har visst blivit en populär sport här.
    http://blogs.abcnews.com/politicalpunch/2007/07/more-on-the-fis.html#comments
    "The Gores, she says, took great steps to make sure that Sarah Gore had a "Green wedding."

    "Unfortunately," she added, "the Chilean Sea Bass turned up at the rehearsal dinner where the Gores were just guests," the dinner having been hosted by the groom's family."

    Med andra ord: Gore lät inte servera någon utrotningshotad fisk, han var gäst på en middag där en sådan serverades.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.