2007-07-04

Lästips - Sexköpslagen

Missa inte gårdagens artikel på Fjärde Sidan i Expressen. Den handlar om att Norge nu funderar på att införa en sexköpslag av svensk modell.

Men, skriver författarna (som alla är sexarbetare), sexköpslagen slår inte mot det man vill komma åt – nämligen trafficking och människohandel. Istället leder den till fler rån, mer misshandel och fler våldtäkter av sexarbetare.

[Länk]

2 kommentarer:

  1. Inga nyheter precis - men mycket bra att det framförs på ett sakligt och välformulerat sätt av de som är direkt inblandade.

    Det blir så mycket svårare då att vifta bort dem som "offer för den partiakaliska maktstrukturne i vårt samhälle" - på nått sätt känner jag ändå på mig att de finns de som kommer att försöka ...

    SvaraRadera
  2. Visst är det svårt att vifta bort oss som offer om man verkligen lyssnar på oss. Men samtidigt ska ni veta att detta, att vi varker är eller framstår som några offer upplevs som oerhört provocerande av många människor.

    Ibland tror jag att om vi hade framställt oss själva som offer, offer för de ökade rikser och våldet som sexköpslagen utsätter oss för så hade vi kunna vinna gehör hos fler. Kanske vi är för ärliga och för lite politiker... ;-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.