2007-08-15

Andrej Piontkovskij

Mörkret faller snabbt över Ryssland just nu.

Media tystas, obekväma människor spärras in på mentalsjukhus och nu har man börjat använda den gummiartade lagen om "politisk extremism".

Det första offret för den nya lagen verkar bli den välkände politiske analytikern och liberale politikern Andrej Piontkovskij.

SR Ekot rapporterar "Åklagarmyndigheten hävdar att två nya böcker av Piontkovskij innehåller vad de menar är extremistiska utsagor. Åtminstone två andra liberala skribenter är föremål för förundersökning med liknande anklagelser."

Och vad som är "extremt" avgörs naturligtvis av den kritikkänslige president Putins humör.

[Länk]

2 kommentarer:

  1. Jag undrar om Ali Esbati kommer att ta upp det här någonsin. Oddsen för det är väl lika stora som att han skulle fördöma att palestinier lurar barn att bli självmordsbombare.

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid dömt Putin efter håren. Jag har alltid tyckt att han ser ut att vara en farlig jävel. Sen har hans agerande liksom bara bekräftat det hela. Sen råkar ju jag och resten av världen känna till att han är stöpt i KGB-mallen. vad fan förväntar sig världen? En sån göbbe lär du inte sitta på kommando i första taget, demokrati eller inte. Han är alldeles för van att peka med hela handen. Det är ungefär som att tro på sagan om Gorby. Han drev inte projekt Glasnost för att han kommit att tycka att väst och kapitalism och marknadskrafter var så jävla ball och bra för medborgarna och landets välståndsutveckling UTAN för att det var den enda möjliga vägen att gå för att hans kära Sovjetunion överhuvudtaget skulle ha en chans att överleva. Vi vet ju hur det gick. Putin har säkert en agenda som blickar mot en horisont om flydda dagar. NATO-medlemskap NU!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.