2007-08-01

Borgerligt svek

Onsdag den 1:a augusti 2007. Biltullarna permanentas i Stockholm. Av en borgerlig politisk majoritet i stadshuset och riksdagen.

De skall inte tro att de kommer undan ostraffat med det här.

Samtidigt tar de bort 1.700 infartsparkeringar och avgiftsbelägger de som är kvar.

Bygg i vart fall Förbifart Stockholm och Österleden, så att folk slipper att alls åka in i en stad som uppenbarligen inte vill veta av dem...

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Det är bra om dom inte förstör Djurgåden och Gärdet för att skapa en ringled som inte kommer att göra något annat än att öka trafikströmmen genom city precis som peripheriqen gjorde i Paris.

    Om man ska bygga så ska man säga varför man ska göra det och orsaken heter inte minskad trafik i city utan ökad.

    SvaraRadera
  3. Helt rikgitg, Micke. När Österleden först var på tapeten kallades den för "matarled" och var till för att på effektivast möjliga sätt leda in trafiken i innerstaden. På den tiden skulle man dra den över Djurgården också, inte i tunnel, så lite har positionerna i alla fall flyttats på miljöområdet.

    Västerleden ("Förbifart Stockholm") är främst ett stort slöseri med pengar som aldrig går att räkna hem ekonomiskt, även om man ignorerar miljöskadan. Då är diagonal Ulvsunda mer realistisk.

    Visst är det ironiskt att där vänstern såg till att pengarna från bilavgifterna omedelbart gick tillbaka till regionen i form av kollektivtrafik och gratis infartsparkeringar så stoppar de borgliga bara undan dem i en påse som kanske, möjligen någon dag kommer att gå till en väg få behöver. Skall den bli av kommer dessutom övervägande delen av pengarna komma från skatter eftersom bilavgifterna inte är i närheten av att räcka till.

    SvaraRadera
  4. Så har då Chomskyvänstern fått uttala sej..

    Undrar vad bilister på t.ex essingeleden skulle kalla människor som tycker att det är onödigt med vägar och som samtidigt kräver MER pengar till världens mest utbyggda kollektivtrafik.

    Att sedan den s.k Alliansen genomför ett mycket stort svek och inte bara med tullarna, utan med ALLA nya dolda skatter dom inför, i en omfattning som inte skulle varit möjlig från röda röran.

    Idag är en sorglig dag för demokrati och politiker respekt..

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.