2007-08-27

Det var en ny vinkel...

Algeriern Ahmed Bel Bacha vill inte lämna det amerikanska fånglägret på Guantanamo Bay.

Han säger att han hellre stannar där än riskerar tortyr och förtryck i Algeriet.

[Länk]

4 kommentarer:

 1. Ny är att ta i, det här har man hört om i åratal. Problemet för honom och en hel del andra på Guantanamo är att USA pekat ut dem som terrorister och USA är inte det enda land som förvägrar grundläggande mänskliga rättigheter till folk som bara misstänks för terrorism. Tvärtom är det väl känt hur USA skickat över misstänkta terrorister till stater som Syrien och Egypten för tortyr om de anser att de metoder de själva vill ta till inte räcker.

  SvaraRadera
 2. Vilka är det som styr med vilkas "goda minne" i Algeriet efter att demokratiska val hölls där utfallet blev "fel"?

  SvaraRadera
 3. Nu predikar du väl ändå för kören, Thomas?

  SvaraRadera
 4. Jag har ett antal gånger träffat på folk som försökt använda sådana där händelser som argument för att Guantanamo nog inte är så illa ändå så det kändes säkrast att undanröja risken för missförstånd.
  http://www.erixon.com/2/blogg060312.htm#11
  "Självklart är det så att fångarna i Guantanamo vet att de där lever i rena paradiset jämfört med vad de har att vänta på hemmaplan. "Fångarna begriper bättre än Amnesty och svenska journalister vem som står för mänsklig värdighet - USA!"

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.