2007-08-21

Vad är nu detta? Och varför?

Något som kallar sig The Action Committee for European Democracy har tagit sig an att försöka förklara det nya EU-fördraget för folket. Men...

Till att börja med består The Action Committee for European Democracy - som beskriver sig själv som ett privat och oberoende initiativ - mest av politiker och pampar. Till och med EU-kommissionären Margot Wallström är med.

Vidare höjer man lite på ögonbrynen när man läser deras förklaring av det nya fördraget... "The proposed new treaty and supplementary protocols take over almost all the innovations contained in the constitutional treaty. They only leave aside the symbolic changes which were introduced by the constitutional treaty – such as the title of the treaty or the symbols of the union – which are peculiarly linked to the constitutional character of the treaty signed in Rome on 29 October 2004."

Man medger alltså att det nya EU-fördraget i princip är lika med den fallna så kallade EU-konstitutionen! Vilket samma människor, samtidigt, med andra handen försöker dölja för medborgarna...

Det blir lite märkligt.

[Länk]

7 kommentarer:

  1. O herre jävlar... De anstränger sig inte precis för att göra det lättare att vara EU-vänlig.

    SvaraRadera
  2. Det tog mig ett par minuter att hitta varifrån citatet kom, så jag postar hur om någon annan vill se det i sammanhang.

    Det som verkar vara hemsidan för Action Committee for European Democracy finns på .

    Under "Members" står Margot Wallström mycket riktigt listad som en av de sexton EU-höjdarna som utgör kommittén.

    Citatet finns i pdf:en "Explanatory Memorandum" som länkas från hemsidan, på http://www.iue.it/RSCAS/e-texts/ACED2007_NewTreatyMemorandum-04_06.pdf. Längst upp på sidan 3.

    Så vad ska man säga? Bra att Margot Wallström öppet erkänner att det är samma konstitution som de försöker få igenom trots Hollands och Frankrikes nej. Men en skrämmande brist på respekt för demokratin och medborgarna att bara strunta i folkomröstningarna och köra på ändå.

    Vad tänker hon på?

    SvaraRadera
  3. Vad hände? Så där såg det inte ut när jag gjorde "Preview".

    SvaraRadera
  4. Det tog alltså bara 3 år och 3 månader innan EU fullständigt struntar i demokratiska val. Vad brukar länder som gör så kallas kan man fråga sig.

    Läs också Anna Kinberg Batras lögner på europaportalen.se om EU-fördraget och varför det inte behövs en folkomröstning. Att svenska folket aldrig har haft något att ta ställning till bekymrar henne inte det minsta. Det är rent ut sagt vedervärdigt.

    SvaraRadera
  5. Skall givetvis vara 2 år och 3 månader.

    SvaraRadera
  6. "Innovations"... Ja det var ju ett intressant ord att använda som beskrivning...

    SvaraRadera
  7. ACED är detsamma som Amato-gruppen, visar det sig efter lite surfande. Wikipedia har en bra artikel om Amato-gruppen. Den består av sexton europeiska toppolitiker, och var ansvarig för att hitta på ett sätt att få igenom konstitutionen trots allt efter Frankrikes och Nederländernas nej.

    Den här nyheten diskuteras även i Piratpartiet forum i tråden Margot Wallström erkänner: Det är samma EU-konstitution.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.