2007-08-23

Vilket... kul grannskap

Miljödomstolen i Växjö har beslutat att en kvinna i skånska Åkarp inte skall få röka i sin egen trädgård.

Den som klagat är hennes granne, en advokat som påstår sig vara hyperkänslig för rök – och som går med andningsmask mellan huset och bilen oavsett om kvinnan röker eller inte.

Man är på något sätt glad för att man inte bor i det kvarteret...

[Länk]

3 kommentarer:

  1. Jag höll på att sätta frukostyoghurten i halsen imorse när jag såg artikeln i Sydsvenskan. Det hela är ju helt bisarrt. Nog för att rökare bör ta hänsyn till hur deras rökning påvekar andra människor, men när man inte ens får röka i sin villaträdgård, då har det gått inte bara lite grand till överdrift.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle gärna bo i kvarteret. Då skulle den där advokaten få veta vad han är värd. Och förmodligen tycka att tobaksrök var en lindrig störning... ;-)

    SvaraRadera
  3. Hejsan,

    Det förefaller som om icke rökarna har det värst av alla i mitt kära fosterland Sverige - ifall jag skall tro på vad dom säger i bloggvärlden.

    Om det här med för och emot rökning har jag ordat en del på min hemsida under rubrikerna IT23:3-4. Dit kommer Du snabbt genom att klicka på mitt namn och sen på min webbadress, kanske... :-)

    Ha det...
    vännen Josef

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.