2007-09-04

Vi har det bra, vi här bak i bilen...

EU-Parlamentets limousiner (well, mörka bilar med chaufför) kostar 6.500 euro. Per ledamot. Per år. Det är ungefär 60.000 kr i svenska pengar.

Det finns 785 ledamöter i EU-Parlamentet. Det ger en kostnad på lite drygt 47 miljoner spänn, bara för att köra runt dem i Bryssel och Strasbourg.

Många av politikerna i EU-Parlamentet anser för övrigt att medborgarna bör välja kollektivtrafik, cykel eller promenader istället för bilen. För miljöns skull.

(Tipstack: Jonas)

4 kommentarer:

  1. MEP:en Dr. Marios Matsakis har tydligen fått dessa siffror från förvaltningen i parlamentet, att använda som ett svar på ett brev i frågan.

    Den genomsnittlige MEPen använder dessa bilar tio gånger i veckan.

    Matsakis kan även bjuda på en utläggning om varför det är skönare och bättre att åka gratis limousine än gratis taxi. Varför det alls skulle vara gratis är dock olkart...

    SvaraRadera
  2. Det låter som en sjukt billig limo! Om jag skulle hitta en limo för endast 6500 euro skulel jag köpa den bums!

    SvaraRadera
  3. 10 resor x 20 min x ca 25 arbetsveckor = knappt 84 timmar. 77,4 euro i timman...

    Ett busskort som räcker en vecka kostar 11 euro.

    En taxi parlamentet - EU-ghettot max 10 euro, vilket borde bli 2.500 euro per år. Om de själva får lägga ut (eller betala själva) skulle de f.ö. inte vara lika slösaktiga.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.