2007-11-09

Ett par klimatnoteringar...

Det är just nu köldrekord på den grönländska inlandsisen. Köldrekord!!!

Och här i Sverige har genusforskare räknat ut att det är män som bidrar mest till den eventuella människodrivna ökningen av växthuseffekten. Ibland får jag intrycket av att vissa feminister vill att det skall vara skillnader mellan kvinnor och män. Så att de kan skälla på oss...

9 kommentarer:

  1. Efter vinter kommer vår HAX. I klimakteriet är det tvärt om. Först kommer värmevallningar som är så kraftiga att isbjörnar drunknar för att sedan övergå i en isande steril kyla gör att samma nallar inte längre kan reproducera sig.

    Snart kanske inte ens Palmer kan växa längs de grönländska kustbandet? Vad händer då med Playa el Gore?

    SvaraRadera
  2. Eftersom det är ett rekord är det extremt och spektakulärt och därmed ett tecken på att det pågår en människoorsakad global uppvärmning.

    Hur än skeptiker opponerar sig om att allt har helt naturliga orsaker så finns det alltid en statligt finansierad forskarmupp i dito ledband som påstår motsatsen. ;-)

    SvaraRadera
  3. Precis som enstaka värmerekord inte på något sätt är ett "bevis" på den globala uppvärmningen så är inte enstaka köldrekord något motbevis. Jag trodde att Henrik visste det, men nu börjar jag bli osäker...

    När kommer alla de där lugna och sakliga argumenten som utlovades på den här bloggen?

    SvaraRadera
  4. Har observerat samma sak som Tomas. HAX gör ett formidabelt jobb med att peka på andras osakliga argument men kommer gärna med osakliga argument själv. Inte för att det är så farligt egentligen... men opartiskhet i bedömningen av fakta är alltid bättre än partiskhet.

    SvaraRadera
  5. Tomas: Att nämna månadstemperatur-rekord är alltså osakligt? Rekorden i januari detta år, jag är säker på att du inte missade att kommentera att de var osakliga!

    Det var säkert denna saklighet du efterfrågade: The Top 5 Nastiest Creatures Getting Stronger Due To Climate Change.

    -

    Nåväl, vi hörs om 5-10 år, när inga nya värme- utan bara köldrekord slagits. Då blir nog klimatkatastrofen lite mer besvärande. Har jag en peer reviewed vetenskaplig rapport på detta? Nja... Jag har massvis med peer reviewade dokument som visar sol-moln-koppling via kosmisk strålning samt att av solaktivitet avskärmad kosmisk strålning ger varmare klimat, liksom dokument som förutspår kommande solcykler, vilka nu antas att åtminstone bli svagare än de föregående, och kan bli radikalt svagare.

    Trevlig helg förresten!

    SvaraRadera
  6. Jomenvisst. Att påpeka ett uppmätt temperaturrekord är osakligt. Det hade säkert vara mera sakligt att skriva att allt är som normalt, eller lite varmare...

    SvaraRadera
  7. Det märkliga är att alarmisterna kan säga att något väderfenomen beror på mänsklig påverkan medan det omvända avfärdas med att man inte kan komma med enstaka exempel.

    SvaraRadera
  8. magnus:

    Att nämna månadstemperatur-rekord är alltså osakligt?

    Nu måste du ha läst lite slarvigt, jag sa att enstaka månadsrekord i sig varken bevisar eller motbevisar den globala uppvärmningen.

    Rekorden i januari detta år, jag är säker på att du inte missade att kommentera att de var osakliga!

    Om någon hävdade att de rekorden i sig bevisade den globala uppvärmningen hade det självklart varit osakligt. Men det är möjligt att någon i ett blogginlägg hävdat just det, och att jag då missat att kommentera det. Det är förstås ett stort misstag från min sida, och jag kan bara utlova bättring.

    Henrik:

    Jomenvisst. Att påpeka ett uppmätt temperaturrekord är osakligt.

    Nej, inte så länge som man sätter det i sitt sammanhang. Däremot kan det vara osakligt att t.ex. hävda att Al Gore propagerar för att mänskligheten ska krypa tillbaka in i grottorna. Eller att hävda att forskarvärlden inte har något svar på varför temperaturförändringen enligt data från iskärnor legat före koldioxidhaltens förändring. Till exempel.

    SvaraRadera
  9. En av kommentarerna till artikeln:

    "By Richard
    Fri Nov 09 21:30:52 GMT 2007

    Liberalism is a mental disorder, and articles like this prove the case."

    Kanske inte riktigt samma liberalism som HAX förordar?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.