2007-11-09

Hur tänkte de då..?

I Stockholms busskurer har kartorna varit bortplockade någon månad eller två nu.

Skälet är att det skall sättas upp nya kartor. Så småningom.

Men man kan undra varför stockholmarna och alla besökare skall behöva vara kartlösa under tiden. Hade det liksom inte varit bättre att låta de gamla kartorna sitta kvar till dess att man fått nya att ersätta dem med..?

7 kommentarer:

 1. Som vilsen göteborgare i stockholm så fick jag en utskälling av busschauffören när jag blåögt kom med en massa mynt i handen:

  "Vi har inte tagit kontanter sedan i april! biljet köper man på andra ställen!"

  Lustigt nog kan man betala med mynt men inte med sedlar på spårvagnen i Göteborg. Man kan undra om de verkligen vill att folk ska åka kollektivt.

  SvaraRadera
 2. Du är så konservativ Hax! Du får ta och hänga med lite, det är nya tider nu!

  ;-D

  SvaraRadera
 3. david, kundservice är väl inte direkt ledordet för kommunala (eller kommunalt givna) transportmonopol =)


  HAX, ska vi gissa på att problemet med kartorna beror på att något geni i Stockholms kommun eller SL en gång bestämde att man kunde spara pengar på att endast tillåta uppsättning av nya kartor då de gamla försvunnit pga stöld eller slitage?

  SvaraRadera
 4. david, alkanen:
  Vi vet alla mycket väl varför man inte har pengar på bussarna längre. P.g.a. rån emot förare.

  SvaraRadera
 5. Johan,

  Givetvis är det rånrisken som är orsaken, men det ursäktar inte att vissa förare ofta beter sig som svin om man inte känner till deras regler.

  Dessutom finns det med all säkerhet sätt att lösa rånproblematiken på utan att avskaffa kontanthanteringen helt.

  SvaraRadera
 6. Typ som man gör på spårvagnarna i Göteborg. Rejäla plåtburkar till automater.

  Rent generellt är faktiskt SL:s information betydligt sämre än andra kollektivtrafikbolag jag har erfarenhet av. Förutom kartorna (som jag också saknat!) så kan man bara konstatera att det i SL:s busskurer inte finns minsta lilla information om vart linjen går, förutom ändstation. Det skulle ju kunna vara intressant att veta var bussen stannar på vägen, kan man tycka. Fast inte SL.

  Ännu sämre är det med tider - de enda tider man möjligtvis kan hitta är avgångstider, till och med i tunnelbanan. Att det kan vara svårt att lova tider är inte svårt att förstå, men ungefärliga tider utan löften borde i alla fall gå att ge, så man vet om man ska åka nästgårds eller skumpa runt hela dagen. Till och med Västtrafik lyckas ju med det! Fast däremot inte SL...

  SvaraRadera
 7. Skulle inte Västtrafik också sluta med kontanthantering i vagnarna?

  Har för mig att det var prat om det precis innan jag flyttade från stan.

  Tycker för övrigt att det inte borde vara så fruktansvärt mycket kontanter inblandade ändå, eftersom alla som åker spårvagn/buss någorlunda ofta har någon form av kort istället.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.