2007-11-26

Lång dags färd mot natt...

Efter en sådär överjävligt stressig dag är jag tillbaka i Bryssel.

Jag kan meddela att även Sterling är ett flygbolag som suger. Som att åka buss ungefär. Fast snabbare. Och billigare, förstås. (129 kr!) Så varför gnäller jag..?

(De Europaparlamentariker som flög med samma plan i eftermiddags kan i vart fall trösta sig med att deras biljetter bara gick på 1/100-del av deras reseapanage för denna helg.)

Tänk om det ändå fanns ett litet nattåg. Med Peter Dalle som arg konduktör... "Det skall jag säga min herre! Att lemlästa krigshjältar och att förgifta krisgsflyktingar, det må vara en sak. Vi kan alla ha en dålig dag. Men att leka med Nödbromsen!!!"

Måste bli onödigt rik, så att jag i vart fall kan flyga i andra klass. Jag är ju på internet, skall man inte bli rik där? Jag kanske borde spela på Euromillions på fredag. Det borde vara sisådär en halv miljard svenska kronor i lottopotten.

Ja, ja. SaltinbucanLes Bons Enfants efter lyckad landning var i vart fall spektakulärt god. Jag har det nog rätt bra i alla fall...

2 kommentarer:

  1. Med tanke på priset tycker jag att Sterling är helt ok. Det lustigaste är att man tar extra betalt för platserna vid nödutgången. Jag har inte riktigt bestämt mig för om det är gnidet eller rättvist, men jag lutar att det trots allt är den mesta demokratiska lösningen. Om inte annat är det en intressant liten övning i vardagskapitalism och rättvisebegrepp.

    SvaraRadera
  2. Det är dags att starta fetlobbyn för nattåg till Bryssel!

    Tänk att kasta loss vid pass 18-tiden från tjockhult, dra en liten bärsa i barcaren, käka middag ungefär när man passerar mönsterås, garva lite med kollegan, sova, vakna pigg och utvilad och kliva på tuben vid gare central upp till maalbek och parlamentet...

    (med motsvarande process frampå eftermiddagskvisten när det är dags att dra hemåt)

    Det MÅSTE ju rimligtvis finnas en marknad för detta...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.