2007-11-12

Motsträvigt in i framtiden...

"Men den viktigaste frågan under helgen var alltså en ny inriktning för skolpolitiken, där partiledare Mona Sahlin satte hela sitt ledarskap på spel för att få förtroenderådet med sig på att inleda samtal med regeringen.

För det krävdes enligt Sahlin inte minst att partiet förespråkar nationella prov tidigare och betyg tidigare i skolan än idag. Förslag som har röstats ner av två kongresser tidigare men som ingen delegat röstade emot efter Mona Sahlins vädjande."

Ur SR Ekots rapportering från socialdemokraternas "framtidsdagar".

Hon har det tufft, Sahlin – i ett parti som verkligen, verkligen inte vill förändras, men som möjligen kan tänka sig att ta order.

[Länk]

3 kommentarer:

  1. Det gäller ju t.ex. Moderaterna också. Man kan tänka sig förändring, men absolut inte att prata om den, motivera, förklara och förespråka den. Speciellt inte om det handla om liberala förändringar. Bättre att det sker i skymundan tydligen.

    Bästa exemplet är väl marknadshyrorna, vilka man lika fegt som benhårt vägrar att förespråka. Istället bombar man vidare längs utförsäljningsspåret.

    SvaraRadera
  2. Frihetsfronten, däremot, är alltid beredd att revidera sina politiska ståndpunkter när utvecklingen i samhället så kräver!

    Förresten, är inte den här bloggen en av de allra gnälligaste kritikerna av den moderata nyorienteringen? Lite konsekvens skulle nog vara bra för trovärdigheten.

    SvaraRadera
  3. Fast man kommer ju inte ifrån att nästan alla politiker faktiskt är värda att gnällas på. ;)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.