2007-11-24

Vad är det (s) tycker att vi inte borde få veta?


Socialdemokraterna är kritiska till att Riksrevisionen lät revisorn Staffan Ivarsson granska biståndsorganet Sida och dess projekt.

Socialdemokraternas problem är nämligen att han hittade för mycket fel, fiffel och vansinnigheter i det svenska biståndet.

Därför skjuter de nu in sig på att revisorn kanske är moderat. Han har nämligen jobbat för moderaterna, för 10-15 år sedan.

Revisorer skall, förvisso, vara opartiska. Men problemet kan väl knappast vara att någon gör sitt jobb för bra – och att detta eventuellt är förenligt med denna persons politiska övertygelse?

Problemet är väl snarare om någon missköter sitt uppdrag – det vill säga gör för lite och ser mellan fingrarna vad gäller missförhållanden – på grund av partitillhörighet?

Men så ser inte sossarna på saken. För dem är det ett problem om folk gör sitt jobb för grundligt och om vi får veta saker som vi annars aldrig hade fått kännedom om.

Och som vanligt, så avskyr sossarna Riksrevisionen. De verkar inte vilja bli underrättade om när politiskt sjösatta galenskaper kapsejsar...

[Länk]

4 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Revisorer skall, förvisso, vara opartiska. Men problemet kan väl knappast vara att någon gör sitt jobb för bra

    Jo om man är för bra på att vara moderat när man sitter på en post där man endast ska ägna sig åt att räkna så är det inte nåt vidare.

    Det är ett resonemang som ni ägnar och ägnat er åt regelmässigt när det gäller sossarna och följdaktligen är det BRA att sossarna gör samma sak.

    Eller hur?

    SvaraRadera
  3. Men nu är det Alliansen som styr Henrik, så vad spelar det för roll vad S säger?

    SvaraRadera
  4. Lika stor roll som när alliansen använde sig av samma finter före valet för att kamma poäng.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.