2007-11-23

Vänsterns köpfria dag drabbar de fattigaste

"Bara detaljhandeln bidrar på en lördag med ca 2 miljarder kronor i omsättning till detaljhandelns företag. Om alla lät bli att handla en lördag skulle alltså Sveriges tillväxt minska. Men förlusten skadar inte bara Sveriges tillväxt. Det mesta som säljs kommer från andra länder. Vänsterns taktik gör att människor i andra, många gånger mindre utvecklade länder, förlorar den vinst som en försäljning till oss ger.

Till råga på allt så beräknas Sveriges bistånd utifrån 1% av BNI. Det innebär att en lördag utan handel förlorar fattiga länder inte mindre än 20 miljoner i bistånd, bistånd som normalt brukar vara vänstersidans enda lösning."

Så skriver CUF-ordföranden, Magnus Andersson, i en krönika på Politikerbloggen om vänsterjippot en köpfri dag.

Så bra då, att det finns ett alternativ – Buy Something Day!

Länk till krönikan...

5 kommentarer:

 1. ... och den borgerliga tidningen DN (som ju som alla vet ägs av mörkblå krafter) bombar på med två okritiska artiklar på nyhetsplats.

  SvaraRadera
 2. Borgerlig och borgerlig. Tänk om DN:s borgerliga idéer kom till uttryck mer på ledarsidan och kultursidorna också.

  Tror du verkligen det där med ägandet spelar en så viktig dagspolitik roll?

  Däremot, hade den ägts av mörkröda krafter hade vi nog sett på andra bullar på allt från ledarsida till, kultursidor och nyhetsplats.

  Det säger lite om vad slags ägande som är att föredra, eller?

  SvaraRadera
 3. Fast så kan man ju inte räkna. Även om ingen skulle gå till shoppingcentret så är det ju ändå bara impulsköpen som uteblir. De planerade köpen tar ju folk igen senare.

  SvaraRadera
 4. Eller köp lite nya mer miljövänliga produkter, t ex de här:

  ;http://www.think.no/

  http://www.think.no/

  ;http://www.trygghetsvakten.se/

  http://www.trygghetsvakten.se/

  Din nya bil som du köpte släpper ut nån tusendel av vad din gamla gjorde och din nya avfuktare mot mögel drar en femtedel av din gamla. Ett gott skäl att köpa något på den köpfria dagen...

  SvaraRadera
 5. När det nu spårat in på lite miljövänliga prylar så kan jag nämna en hygrostat som gör avfuktare billigare i drift. Den finns hos Ljungby fuktkontroll och heter visst Hygropro. http://www.lfs-web.se

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.