2007-12-06

Bloggtips

Mattias Svensson ger lite perspektiv på fusket med köttfärs hos ICA.

(För övrigt börjar jag undra om SVT håller på att få torka på skandalområdet. Det börjar till och från bli rätt triviala historier som avslöjas. Ring mig, så skall jag ge tips om myglande politiker, tjuvaktiga byråkrater och snaskiga skandaler...)

7 kommentarer:

  1. Hå, hå. hå nu är du bra elak Henrik.

    Så får man väl inte säga till parnassen inom tredje statsmakten?

    Saken är väl den att de börjar bli gamla, trötta och bekväma.

    SvaraRadera
  2. Mmm...jag tycker att det vore en välgärning om dom istället för att märka om sur köttförs med nytt datum skickar den till Svensson och dig.

    Om ni vill ha den av idemässiga grunder är jag glad ifall jag slipper köpa den.

    SvaraRadera
  3. Jag åt tre dagar gammal (över märkningen) köttfärs idag. Jag lever ännu fyra timmar efter måltiden (ta i trä). För att sammanfatta: storm i ett vattenglas, överdrivna reaktioner. Därmed inte sagt att denna typ av granskning är dålig, tvärt om, Josefsson verkar ha gjort ett OK reportage att döma av det jag hört, det är mest folk som överreagerar.

    SvaraRadera
  4. Regleringsivrare kan notera att detta fusk skedde trots att reglering om detta redan finns. Det som kommer göra ICA och övriga aktörer försiktiga att inte göra om det är tryck från granskning och kunderna.

    Reglering 0
    Marknaden 1

    SvaraRadera
  5. Jag åt tre dagar gammal (över märkningen) köttfärs idag. '

    Bra då skickar vilite av möget till dig också så kan du ju stämma Ica om du får salmonella, botulinförgiftning eller nåt annat kul och reglera det hela på ett äkta liberalt sätt.
    Vi andra 99,5 procent totalitära som tycker att man ska ha köttfärs och inte en bakteriehärd när man handlar köttfärs står som sagt över.

    Reglering i det här fallet 100.
    Knasliberalism 0

    SvaraRadera
  6. Duh!

    Varken Mattias eller jag är för att handelsboden lurar folk.

    Vad som är intressant är att se hur svenskarna är extremt noga när det gäller märkning m.m. - men samtidigt struntar i matens kvalitet i övrigt.

    Bara det är ett långt datum och köttet är svenskt, så köper folk vad för slamsor som helst i köttdiskarna.

    SvaraRadera
  7. Men Micke, regleringen misslyckades ju. Fullständigt. Har du inte förstått det? Det går inte att hitta på ett mer tydligt exempel på att reglering inte gör någon nytta än detta.

    Det som gör nytta är det väldigt elementära faktum att människor inte vill köpa gammal mat. Och de kommer välja bort affärer som inte följer deras önskemål. Detta är hur marknaden fungerar. Helt utan reglering. Helt utan statlig inblandning.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.