2007-12-06

Känn pressen...

Det blir den tyska förbundskanslern Angela Merkel som får uppdraget att tala människorätt på det kommande toppmötet mellan EU och de afrikanska staterna.

Låt oss hoppas att hon stirrar Mugabe i ögonen och är väldigt, väldigt tydlig.

Enligt den svenska regeringens pressmeddelande kan man utläsa att... tja... allt som är viktigt är viktigt, typ. Väldigt svenskt, med en twist om jämställdhet.

Om nu Reinfeldt och Carlsson nödvändigtvis skall åka och träffa Mugabe, då förväntar jag mig att de fokuserar på väsentligheterna och backar upp Merkel. Tydligt och med kraft. Annars borde de stanna hemma, istället för att ge en vidrig diktator cred genom att vandra på röda mattan med honom.

2 kommentarer:

  1. Håller med men vi vet ju alla hur det kommer att bli.

    Man kunde tycka att alla förberedande möten (inför det här mötet) som Reinfeldt nämnde på radion i morse hade lagt ordentlig grund för ett kortare möte där bindande avtal signeras och händer skakas och mungipor sträcks till öronsnibbarna.

    Istället skall nu 80 talare i sträck ha sin mening sagd i detta delikata ämne.

    Ordet långbänk har fått ett ansikte.

    Ska bli intressant att se vad som kommer ut av det här för afrikas del på några års sikt.

    SvaraRadera
  2. "fokusera på vesäntligheterna"
    que?
    företrädare för i princip alla nationer på två värdsdelar träffas för ett möte som kan bli avgörande för både europas och afrikas framtid. i det stora perspektivet är resultatet av mötet bra mycket vesäntligare än att låta Mugabe få stjäla showen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.