2008-01-11

Korporativism modell 2008

Hyresgästföreningen funderar på att köpa fastigheter och bli hyresvärd. Det står det naturligtvis föreningen fritt att göra. Men nog kommer det att bli en aning märkligt när den skall hyresförhandla med sig själv eller företräda båda parter i konflikter i Hyresnämnden.

Principen är dock inte ny på något sätt. Fackföreningsrörelsen sitter ju redan på två stolar – som en stor aktieägare i det svenska näringslivet.

Länk »

7 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Principen är dock inte ny på något sätt. Fackföreningsrörelsen sitter ju redan på två stolar – som en stor aktieägare i det svenska näringslivet

    Ja det blev ju så och nu vill du ju helst att dom ska avskaffa sig själva i konsekvensens namn och låta näringslivet ha alla bollar själva.


    Det tycker jag vore synd.

    Det som blir kvar då har nämligen också ett epitet likvärdigt med korporativism.

    SvaraRadera
  3. Klart Hyresgästföreningen vill skaffa sig möjligheter. Jämför Anna Wilhborg(?) stiftelse, hur många fattiga ensamstående damer bodde där? Skärgårdsstiftelsen , vilka hyrde stugorna? Ola Rask o hans kursgård .

    SvaraRadera
  4. Ja det finns inga korrumperade borgare som stjäl.
    Der är skönt att veta.
    Tryggt liksom att det alltid är andra som gör det.

    Skönt också att veta att alla stiftelser i det här landet som drivs av borgare används till exakt det dom en gång avsågs att användas till och att inga av deras nuvarande huvudmän använder dessa till sin egen fördel.

    Sossar är djur och borgare är människor.

    Det är det som gör skillnaden tror jag.

    SvaraRadera
  5. Vi kan hoppas att detta är början till riktiga marknadshyror.

    Hyresgästföreningen brukar för övrigt terrorisera mig genom att ringa på min dörr, trots att jag otaliga gånger sagt att jag inte är intresserad. Frågan är hur hårt man ska framhålla att man är nyliberal och förordar marknadshyror till idioten som ringer på från Hyresgästföreningen?

    En fråga jag alltid brukar ställa, är varför jag ska subventionera personerna som bor inne i centrum. Svaret brukar bli som det blir...

    [Förortsbo i en stad med ca 100,000 invånare.]

    SvaraRadera
  6. Micke, hur kan du ständigt missa målet så grovt?

    Just att politker, både sossar och borgare förstås, är korrumperde (makt korrumperar!) är anledningen till att man ska minimera staten så mycket som möjligt och låta folk få sköta sig själva i så stor utsträckning som möjligt.

    Och apropå korkade ad-hominem-attacker så spelare ju vänstern i en helt egen liga där, borgare, dessa fasansfulla "nyliberaler", utmålas ständigt som ondskefulla monster som käkar småbarn till frukost och står och skrattar åt tant Agda som håller på att drunkna.

    SvaraRadera
  7. Just att politker, både sossar och borgare förstås, är korrumperde (makt korrumperar!) är anledningen till att man ska minimera staten så mycket som möjligt och låta folk få sköta sig själva i så stor utsträckning som möjligt.


    Jag är inte av uppfattningen att politiker i allmänhet är korrumperade.
    Dessutom tror jag inte att det är en naturlag att makt som ges i förtroende korrumperar.
    Det är väl det som skiljer oss åt antar jag.




    Och apropå korkade ad-hominem-attacker så spelare ju vänstern i en helt egen liga där, borgare, dessa fasansfulla "nyliberaler", utmålas ständigt som ondskefulla monster som käkar småbarn till frukost och står och skrattar åt tant Agda som håller på att drunkna.


    Vem är det nu som missar målet och glömmer bort vad han just sa ?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.