2008-01-14

Norberg, Benulic & Klein igen

Nu har Timbro varit ambitiösa och lagt upp filmerna från när Norberg och Benulic granskar Kleins Chockdoktrinen som inbäddbara filer. Således, här är de – för dig som ännu inte sett dem eller som vill se om dem...

Enjoy!

3 kommentarer:

 1. Hehe, heja Norberg.

  Fast hur många sakfel han än hittat så säger det ju inget om huruvida Kleins kritik, i det stora perpektivet, är något sånär korrekt eller inte. Sakfelen kan ju även bero på att hon är manipulativ, struntar i att vara stringent, gärna är lögnaktig och helt enkelt är dålig. Hon behöver ju inte ha fel.

  SvaraRadera
 2. Vad är hennes "kritik i stora drag" då?

  Jag trodde boken handlade om en "chockdoktrin" som är en gigantisk konspiration signerad Friedman med syfte att införa nyliberalism genom tortyr, krig och katastrofer.

  Just denna doktrin är ju synnerligen grundligt skjuten i sank av bl.a. Norberg.

  SvaraRadera
 3. hon har ju i grunden misstolkat i princip allt väsentligt, tex Friedmans ståndpunkter, kinadiktaturens påstådda nyliberalism, rysslands påstådda hyperkapitalism osv osv. Sen påståenden som att höjda skatter är nyliberala, om de drabbar underklassen, är som bara en extra bonus. Allt är liksom nyliberalismens fel, men nyliberalismen är tydligen neokonservatism, och även socialism är nyliberalism, om den slår fel alltså... Vilken röra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.