2008-01-13

Vänstern motarbetar den fria rörligheten

EU:s socialistpartier gör nu allt för att stoppa förslaget om att vi medborgare skall ha rätt till sjukvård i hela unionen.

För hur skulle väl det se ut om faster Agda fick en ny höftled i Tyskland istället för att behöva stå i kö i något norrländskt landsting? Hur skall de svenska landstingspolitikerna då kunna styra och ställa över hennes liv? Och hur skall det gå med köerna? Och den lokala landstingsbudgeten? (I Sverige mäts sjukvården nämligen i hur stor budget den har, inte hur många den botar.)

Den svenska EU-kommssionären Margot Wallström (s) hindrade kommissionen från att lägga fram sitt förslag på ett möte strax före jul. Och nu gör socialister i hela unionen gemensam sak för att försöka förhala frågan och blanda bort korten. Bland annat påstår de att fri rörlighet på sjukvårdens område skulle kunna äventyra det nya EU-fördraget. Vilket låter märkligt. (Men bara vore trevligt om det vore sant.)

Det är samma sak nu när det gäller sjukvård som tidigare när det gällde tjänstefördraget. Socialisterna gör allt för att sätta käppar i hjulet för den fria rörligheten. Socialdemokraterna gillar helt enkelt inte fri rörlighet. Den skulle väl ge medborgarna för långt koppel, kan man anta...

Läs mer: Europa-Nytt | Politiken.dk | EUobserver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.