2008-03-19

CUF-basen rasar mot SVT-chefen

Ordföranden för Centerns Ungdomsförbund, Magnus Andersson, rasar nu mot SVT-chefens tankar på tv-licens för datorer. Till Politikerbloggen säger han...

"Klarar inte SVT sin finansiering med alla pengar man redan har kan man lika gärna lägga ner. Det här handlar bara om teknikrädsla från den äldre generationen. Att beskatta datorer innebär bara att det blir svårare att dela information, vill Hamilton göra informationstekniken till en fråga om ekonomi?

Om hon menar allvar så borde hon ju föreslå skatt på mobiltelefoner också, i och med att man kan titta på TV i den. Det här är bland det dummaste jag hört. Jag har länge varit emot public service, som de tillåts kallas, men det här var så idiotiskt att jag blir ännu mer säker på att SVT har överlevt sig själv alldeles för länge."

Vad säger resten av borgerligheten? Till exempel kulturministern?

Länk »

4 kommentarer:

  1. Det är rätt så intressant då man tittar på den totala kostnaden. SVT använder sig av ett video-format som enbart supportas på Windows och Mac OS X (även om den råkar fungera någerlunda bra på Linux/BSD). Så för att pålitligt kunna utnyttja den tänkta obligatoriska kostnaden (om projektet visar sig lyckat till hösten) behöver således varje medborgare även köpa ett operativsystem av antingen Apple eller Microsoft för runt 1000-2000kr.

    Något bättre vore att ge samtliga TV-licens-jägare sparken, kicka de som fixar administrationen, spara på träden, och baka in kostnaden i skatten. Med tanke på hur många som inte betalar idag hade det lett till betydligt lägre avgifter för de som faktiskt betalar, och bara en aningen högre avgifter för de som idag inte betalar. Fri Television är något att vara stolt över, dock är deta IT-satsning långt från lika fri.

    SvaraRadera
  2. Ehm.. De har redan föreslagit TV licens för mobiler..
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2082885.ab

    SvaraRadera
  3. Mjo, han skrev om det i morse

    http://magnusandersson.blogspot.com/2008/03/lgg-ner-public-service.html

    SvaraRadera
  4. Det var riktigt bra skrivet! Denna fråga är väl ett gyllene tillfälle för Alliansen att prägla framtiden på detta ...område; "public service". Efter utspelet från SVT har man ju en gyllene möjlighet att föra sin politik, ja är faktiskt tvungna att göra det. Nu kan man inte sticka huvudet i sanden, och då får man ju styra upp saken.

    Att SVT "smalnar", med en mindre fast budget - som kanske Expressen föreslog (har inte läst dem än) - där radio och TV öppnas för fler aktörer. Kanske behålls bara P1, och eventuellt P2, samt säljs resten under det att konkurrens på fler frekvensluckor erbjuds...

    Det sovjetstatsmässiga SVT/SR som nu med en superskatts hjälp vill ha mediemonopol borde hållas j-vligt kort! Då SVT sysslar med sponsring finns det ingen anledning att inte minska deras ekonomi, och mode-program borde public service låta bli. (Ska de promota riksuniformen, eller vad?)

    Det räcker med en kanal med solens upp och nedgång samt Anslagstavlan och Bo-Inge Andersson som hjälper oss att inte glömma ett gånget 68-präglat medielandskap.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.