2008-03-25

En stilla undran

Envetet snöoväder i Bryssel – i slutet av mars – är visserligen bara väder. Inte skäl nog för att dra slutsatser om klimatet förvisso.

Men som en del i bilden... Det är mer is än normalt på södra halvklotet. Och i norr har vi mer havsis än förra året. Och för att återvända till snön – så här mycket snö har vi inte haft på norra halvklotet sedan 1966.

Är inte detta ett "problem" om tesen är att det blir varmare?

7 kommentarer:

  1. Kallt väder har alltid naturliga orsaker.

    Varmt väder orsakas alltid av människan.

    Som det alltid har varit ;)

    SvaraRadera
  2. Global warming is so last year.

    SvaraRadera
  3. Ett stilla svar:

    Det har såvitt jag vet varit en global köldperiod i ett par månader. Om den fortsätter betydligt längre än så, då kan det bli ett "problem". Men inte än. Eller anser ni skeptiker att en värmeperiod på två månader skulle räcka som bevis på den globala uppvärmningen? :-)

    SvaraRadera
  4. Klimat handlar aldrig om hur varmt det är precis nu. Möjligen kan man jämföra medeltemperaturen det här decenniet med medeltemperaturen förra decenniet. Men även det kan vara missvisande om man har litet otur.

    SvaraRadera
  5. Alarmismen har kommit in på ett nytt spår. Numera talas om Climate Change, inte Global Warming.
    Men drivande är fortfarande koldioxiden. Typ.
    Olaus

    SvaraRadera
  6. teorin om koldioxiden som temperatutrdrivande fick man ju inte riktigt ihop utan att påstå att en ökad koldioxidhalt hade en positiv återkoppling på temperaturens nivå, d.v.s att en ökning av koldioxidhalten med 20 procent skulle öka temperaturen med 30 %, detta då på grund av att det radan fanns så mycket C20 i atmosfären o.s.v.. Det trista med den teorin som alla klimatalamrister hävdat som oomtvistelig sanning är ju att en sådan nedgång i temperatur som vi bevittnat det sista halvåret, varenda månad sedan september har uppvisat köldrekord, globalt, är helt omöjlig. Inträffat har den däremot - i verkligheten - , det är därför man nu pratar om "Change" istället för "warming"


    olof den andre

    SvaraRadera
  7. MEst signifikant är naturligtvis att temperaturen inte ökat vare sig i haven eller atmosfären.

    Det betyder att FNs budskap om att en massa värmehöjning återstår för de utsläpp av koldioxid som redan är gjorda är nys.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.