2008-03-31

Notiser

NATO kommer att sätta upp sitt högkvarter för cyberförsvar i Tallin. Länk »

På onsdag sjösätter Al Gore en klimatkampanj som kostar 300 miljoner dollar. Länk 1 | Länk 2

En amerikansk undersökning visar att ju mer det kampanjas och informeras om global uppvärmning – ju mer apatiska bli människor i allmänhet i frågan. Länk »

Den första flygningen på biobränsle över Atlanten ägde rum för några veckor sedan. Nu visar det sig att en flygning London - New York på biobränsle förbrukar grödor motsvarande vad som kan odlas på en yta stor som 30 fotbollsplaner. Länk »

Passfriheten i den europeiska Schengen-zonen gäller från och med i går även på flyget till och från flera av länderna i det forna Östeuropa. Länk »

4 kommentarer:

  1. Den här var ju bäst:

    "More informed respondents both feel less personally responsible for global warming, and also show less concern for global warming,"

    SvaraRadera
  2. Betyder det här att man inte alls behöver identifera sig på flygplatserna?
    I så fall är det ju värkligen glada nyheter.

    SvaraRadera
  3. Passfrihet. ID-handlingar kräver de ändå.

    SvaraRadera
  4. "Nu visar det sig att en flygning London - New York på biobränsle förbrukar grödor motsvarande vad som kan odlas på en yta stor som 30 fotbollsplaner."

    Har ni tänkt på vad detta kan leda till i förlängningen om vi går över till biobränslen? Då kan man justifiera ransoneringar av transportbränslen genom att peka på att de skapar svält. Då har vi plötsligt ett nollsummespel där "behovet" får styra och det kommer inte att vara ett speciellt rikt eller humant samhälle.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.