2008-03-21

Skattebetalarna får notan för StarWars-utställning


Den där StarWars-utställningen som jag skrev om i går... Nu har jag sett den och den var väl sevärd, även om den inte var direkt sensationell.

Här är för övrigt utställningens hela turnéplan: Tokyo, Paris, Lissabon, Porto, London, Bryssel, Örnsköldsvik, Berlin, Barcelona, Bilbao, Dubai, Bombay och Toronto.

Mysteriet tycks tätna. Hur hamnade Örnsköldsvik i denna lista av internationella metropoler?

Svaret är enkelt: Örnsköldsviks kommun betalar två miljoner av skattebetalarnas pengar för att Lucas Productions skall köra utställningen i staden!

Här finns allt, svart på vitt, på kommunens egen hemsida.

I rymden kan ingen höra skattebetalarna skrika...

(Tipstack: Erik)

5 kommentarer:

  1. Slöseri? Vad pratar du om? Äntligen får vi lite för våra skattepengar! ;)

    SvaraRadera
  2. Man bör minnas att Georg Lucas gör smal kvalitetskonst som behöver stöd från det allmänna för att överleva. Utan Örnsköldsviks stöd till denna utställning skulle mångfalden i konsten minska, eftersom många konstintresserade skulle tvingas att själva hitta information om Star Wars utanför det offentliga rummet, såsom på Google, i leksaksaffärerer m.m.

    /Chrille Chrocodil

    SvaraRadera
  3. Man tar sig för pannan!
    Undrar vad kostnaden blir utslaget per besökare?

    Tur i alla fall att det inte finns några som hade kunnat ha bättre användning för pengarna -t.ex några gamla som skulle behöva lite stimulans.

    SvaraRadera
  4. Man kan också läsa den här artikeln och förhoppningsvis förstå att de 2 mkr inte går ner i herr Lucas egna fickor! Pengarna används för upprustning av museilokalerna, inget annat. http://allehanda.se/avdelning/ornskoldsvik/14273

    SvaraRadera
  5. Tänk att dessa gnällgubbar finns överallt! Bor i Kalmar och där är det ingen hejd på allt klagande. Kalmar expanderar och det tål bara inte vissa. Hade denna utställning varit här så hade nog gnällgubbarna marscherat med plakat. Usch och fy!! Håller med dig som skrev att ni äntligen får nåt för skattepengarna och tänk vad det renderar i inkomst för kommunen med. Jag tänker ta mig dit till vilket pris som helst och nära er turistnäring. Hoppas du vill ha mina pengar!
    Eva i Kalmar / SW-fan!!

    Ps. SMAL kvalitetskonst!! ?? Jisses, du vet nog inte vad filmerna och allt runt dem drar in i pengar. För att inte tala om miljoner människors intresse och engagemang!!Vilket århundrade lever du på??

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.