2008-03-03

Vi förväntas tiga och tro

Al Gore fortsätter att vägra debattera klimatfrågan.

Han har tidigare sagt nej en debatt med den brittiske Lord Monckton. Ett annat exempel är hur Gore backade ur en debatt med Bjørn Lomborg. För att nu bara ta ett par exempel.

Och så fortsätter det. Nu är det professor Scott Armstrong från The Wharton School of Business som gjort och gör upprepade försök att få en debatt till stånd. Uppenbarligen utan framgång.

Jag säger inte att Al Gore måste ta en debatt med varenda människa som utmanar honom. Däremot är det skrämmande att klimatalarmismens ledande profet vägrar all slags debatt. Hans budskap är att vårt samhälle måste förändras dramatiskt. Men han är inte beredd att möta de som tycker annorlunda.

Och han tycks komma undan med det...

7 kommentarer:

  1. 'Ledande profet' är väl att ta i. De seriösa forskare på AGW sidan, som tror att CO2 är substantiellt bidragande är nog mer än bara lite besvärade av Gores existens och mediala exponering.

    Och att politikerna som är mindre hysteriska än Gore, men kanske just inte mer kunniga än han, avstår från att utmana honom (som just är politiker) och hans mässande om drastiska 'lösningar' kan vara en helt korrekt bedömning i dagsläget.

    Den alliansminister som skulle ställa sig upp och öppet deklarera att Gore och hela AGW alarmismen är humbug skulle vara tacksamt villebråd för oppostionen, övriga populister, media och värre.

    Vi har ingen politiker i Sverige som har ryggrad nog att stå rakt och självsäkert tills den stormen bedarrat. Vaclav Klaus verkar ju vara ett av få undantag internationellt.

    Då tror jag mer på metoden att i sådana här forum belysa Gores skenhelighet och göra det så länge tills MSM vågar komma med enstaka artiklar mm.

    När det väl vänder har journalister noll lojalitet med vad dom skrev året innan. Men det är ett tag dit fortfarande tror jag!

    SvaraRadera
  2. jonas!

    Jag är böjd att tro du har rätt när du tror att det är ett bra tag innan MSM vågar kritiskt granska AGW-hypotesen. Men den här krönika i Expressen av Tommy Hammarström får mig ändå att undra om omsvängningen kan komma snabbare än vi anar:

    Men jag skulle ändå gärna ha sett att nyheten om årets köld- och snörekord också kom med i växthusdebatten. Nu smälte den bort efter en förmiddag i Ekot.
    Jag går ut i den gröna senvintern och betraktar med häpnad de rubinröda hasselblommorna.
    Men de svarar bara att allt är som vanligt – inget nytt under solen.

    SvaraRadera
  3. Min dotter berättade att under en klimatdiskussion i skolan var eleverna pålästa och skeptiska, till skillnad från lärarna. Från andra håll har jag hört liknande beskrivningar.
    Kanske ungdomens antiattityd tar sig det uttrycket. Det vore kul om sans och måtta kom från barnen.
    Ulf L

    SvaraRadera
  4. Vart är Palm? Etablissemangets stormtrupper behövs verkligen i den här tråden!

    SvaraRadera
  5. Är inte hela idén med en FN-byråkrati som skall fastställa sanningen just att slippa debatt?

    Annars hade man ju kunnat göra som i alla andra frågor av vikt, låtit forskarna framföra sina respektive ståndpunkter och kritik av andras ståndpunkter och sett vad som kom ut av det?

    SvaraRadera
  6. Den konferens som Heartland nu har i NY, med några hundra forskare som deltagare, blev Gore inbjuden till.

    Man erbjöd honom de 200 000 USD han tar för sina föreläsningar (långt mer än samtliga talare på konferensen får) samt övriga utgifter, men han tackade nej.

    Man erbjöd även "IPCC-killarna" bakom sajten RealClimate att komma. De håller till några kvarter bort och även de fick full ersättning, taxi mm men...

    Källa: Inledningsanförande och Watts.

    Noterade även att Gavin på RealClimate förutspått att inte en enda riktig forskare skulle komma till konferensen. En dålig förutsägelse. Är han så bra på att göra modeller tro?

    SvaraRadera
  7. Sök på "Al Gore" på Facebook och kolla in grupperna. Övervägande negativ inställning till både Gore och AGW.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.