2008-04-24

Al Gores förhållande till begreppet dokumentär

Hoppsan!

Al Gore har använt material från en fiction-film i sin »dokumentärfilm« En obekväm sanning. Och han har gjort det utan att upplysa tittarna om att vad de ser inte är verklighet, utan en datagenererad sekvens...

Länk»

5 kommentarer:

  1. Att han ljuger medvetet har stått klart innan. Hela meningen med att visa kurvorna för koldioxidkoncentration och temperatur så långt åtskilda är naturligtvis att dölja vilken som för och vilken som följer. Karln är ett skämt, eller möjligen ett exempel på att även personer med långt gången narcissistiskt personlighetsstörning kan lyckas i vårt samhälle.

    SvaraRadera
  2. Det värsta är att Gore är en politiker med en agenda som får gehör hos makteliten.

    Han tänker att: "Har de nu accepterat lilfingret så kan jag brassa på och ge dom hela handen oxå".

    Hmmm, var har vi sett detta förut i historien? Hmmm.....

    /LD

    SvaraRadera
  3. Fast detta var väl lite av en anka. Gore använder bilderna för att visa hur Ross Ice Shelf ser ut, och inget annat.
    Man akn frå intryck av Youtube-filmen att bilden på det sönderfallande isberget också kommer från Day after tomorrow. Det gör den inte.

    SvaraRadera
  4. Det där med sönderfallande isberg...

    *Växande* glaciärer kalvar. Och man visar bilder på det i tv och tidningar som belägg för att de krymper...

    SvaraRadera
  5. instämmer med fl, det är ju bara löjligt att klaga på något sådant. filmsekvensen har absolut inget värde i filmen. möjligtvis att folk ska se hur fint det kan se ut, och det skadar väl inte? antar att det blir svårare och svårare att komma på saker att klaga på ju längre huvudet är i sanden.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.