2008-05-30

Facebook för politiker


EU håller på att sätta upp websiten Myparl.eu.

Lite hippt och trendigt
Den kommer att fungera ungefär som MySpace eller Facebook. Men detta community kommer bara att vara öppet för politiker. Tanken är att upp till 20.000 EU-parlamentsledamöter, nationella parlamentariker, regeringsledamöter och regionala politiker skall mötas på Myparl.eu.

Och politikerna skall inte bara ragga och byta inbjudningar till cocktailpartyn på siten. Europas framtid, klimatförändringarna och "interkulturell dialog" är frågor som sägs utgöra genomgående teman på sidan.

Se, men inte röra...
Allmänheten kommer, faktiskt, att tillåtas se vad som händer på Myparl.eu – men inte att delta i diskussionen annat än genom "letters to the editor".

Och jag som trodde att hela vitsen med Internet 2.0 var att man skall engagera den breda publiken – det vill säga medborgarna...

Till skattebetalarna
Prislappen är okänd. Men med tanke på att denna site skall fungera på så väl tyska som franska och engelska kan man nog tänka sig att bara räkningen för översättning kommer att bli saftig.

Länk»

1 kommentar:

  1. HAX!

    Du skriver att prislappen är okänd.

    Så är det inte. Tjänsten kommer att vara helt gratis - för politikerna!

    Men naturligtvis inte för skattebetalarna. Precis så sade en av organisatörerna:

    The arrogance of the organisers of this walking disaster make the point.

    "After receiving an online demonstration of the website, one Euro-MP's office asked MyParl organisers whether there was a cost for the service. "Totally free. Well, not for the taxpayer of course," was the answer".

    Which says it all. ( England Expects )

    Ju mer jag läser av Gawain Towers blogg ju mer kommer jag att tänka på ord som lamp posts, hanging, necks, death, until.

    Men så kommer man ihåg att EU ger oss fred, frihet, broderskap och rikedom.

    Och eftersom det finns folk som tror på det så finns det alltid en möjlighet att sälja en bro eller två. Någon som är intresserad av Vasabron?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.