2008-05-06

Klimatkulten skall säljas med religionens hjälp

EU tar nu hjälp av kristna, judiska och muslimska religiösa ledare för att sprida klimatalarmismens budskap.

Det verkar alltså som om frågan börjar hamna där den hör hemma – i trons värld.

Länk»

13 kommentarer:

 1. ... i Faderns och Sonens och den heliga Koldioxidens namn... (Matt 28:19, kommande utgåva)

  SvaraRadera
 2. I dagens moderna värld är det vetenskapsmännen som är de nya "överstprästerna" och deras opium som folket röker går massmediernas pipor.

  Alltså, när de så kallade "vetenskapsmännen" fabricerar och ljuger, då skall vi börja kalla vetenskapen för religion?

  Att klimatprästerna lyckas dupera även religösa att tillbedja avgudar som Al Gore och andra guldkalvar, är det egentligen något konstigt?

  Liknande har skett flera gånger i historien.

  SvaraRadera
 3. Och än en gång ligger de framstående vetenskapsmännen på skeptikersidan långt före:

  Do you honestly believe God would allow humans to destroy the earth He created? Of course, if you don't believe in God and creationism then I can see why you would easily buy into the whole global warming fanfare.

  :-)

  SvaraRadera
 4. Attiskt salt- miljötalibanerna borde alla sinnesundersökas.

  SvaraRadera
 5. Universum är som en enbent man i en potatisåker.

  SvaraRadera
 6. Läsvärt:
  An open letter to environmentalists

  "Here’s what’s wrong with that: the science is not valid. There is no Global Warming underway and the science on which the computer projections of weather chaos are based is wrong. Dead wrong."

  SvaraRadera
 7. "Det verkar alltså som om frågan börjar hamna där den hör hemma – i trons värld."

  Miljontals observationer, miljontals nedlagda forskningstimmar, miljontals datasimuleringar.

  Resultatet av detta arbete avfärdas av en bunt lekmän utan relevanta kunskaper som ickevetenskapligt. Man vet inte vad man ska säga, men underhållande är det!

  SvaraRadera
 8. Anders Carlsson:
  "...i Faderns och Sonens och den heliga Koldioxidens namn..."

  Alternativt...

  ...i Al Gores, FNs klimatpanels och den heliga växthuseffektens namn..

  SvaraRadera
 9. Classe:

  "Miljontals observationer, miljontals nedlagda forskningstimmar,"

  Jag lutar åt att det förmodligen ligger något av sanning i växthuseffektsTEORIERNA. Men bara för att en överväldigande majoritet av forskare anser att något är sant blir det inte sant för den sakens skull. Det krävs en enda forskare för att visa att alla andra har fel. Albert Einstein och Barry Marshall är exempel på forskare som har gått mot etablerade sanningar och bevisat att alla andra forskare och vetenskapsmän har fel.

  "miljontals datasimuleringar."

  En datasimulering blir aldrig bättre än de värden och antaganden som har gjorts för att skapa datasimuleringen. Är värden och antaganden fel kommer också resultatet att bli snett även om det tycks styrka teorierna som simuleras.

  "Resultatet av detta arbete avfärdas av en bunt lekmän utan relevanta kunskaper som ickevetenskapligt. Man vet inte vad man ska säga, men underhållande är det!"

  Varför avfärdar socialister marknadsekonomin? Efter 91 år av oavbrutna misslyckanden kan man tycka att varenda kotte på denna jord borde fatta att kommandoekonomi inte fungerar. Jag vet inte vad jag ska säga, men underhållande är det!

  SvaraRadera
 10. gunnar ii

  Det är mig veterligen inte många socialister som avfärdar marknadsekonomin. Men jag tolkar din avslutning som att du håller med mig... Annars borde du nog valt ett annat sätt att argumentera.

  SvaraRadera
 11. Ja du claesw, med ditt sätt å argumentera är det ju ändå inget som fastnar, vojne, vojne!!

  Socialister avfärdar inte marknadsekonomin så länge de får lov att sätta strypkoppel på den och reglera sönder den till oigenkännlighet.

  Beskrivet så, så har du rätt för övrigt argumenterar "gunnar ii" väl, han använder ditt eget resonemang emot dig...och du fattar det inte.

  /LD

  SvaraRadera
 12. tomas: Du citerar kristet trams som en AGW-hysterisk blogg uppmärksammat, men är det vanligast att kristna spinner hårt på klimatfrågan eller att de inte gör det?

  Annars noterar jag att du inte hade något att komma med, och alltså verkar ha bytt sida.

  Btw: Al Gores film, som jag just sett, tycks ha fler än 35 fel. Jag noterade. Den är därmed propaganda som på så vis har något gemensamt med religion.

  SvaraRadera
 13. Magnus:

  Du citerar kristet trams som en AGW-hysterisk blogg uppmärksammat

  Det är lite kul att tramset kom från Chris Allen, som utsetts till "framstående vetenskapsman" av senator James Inhofe. ("klimatskeptikernas överstepräst James Inhofe", för att använda Henriks retorik. ;-)

  Själv ser jag dock honom inte som någon framstående vetenskapsman, utan min benämning av honom var snarast ironiskt menad.

  men är det vanligast att kristna spinner hårt på klimatfrågan eller att de inte gör det?

  Vet faktiskt inte. Allt jag gjorde var att visa att det inte bara är s.k. klimatalarmister som blandar ihop tro och vetenskap.

  Annars noterar jag att du inte hade något att komma med, och alltså verkar ha bytt sida.

  Va? Du får gärna förklara vad du menar.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.