2008-05-14

MP håller fast vid biobränslen

"I städer som Eskilstuna – som jag själv kommer från – har väldigt många cykelavstånd till jobbet. Män i övre medelåldern skulle må jättebra av att cykla till jobbet någon dag i veckan. Det går säkert att planera arbetet så att man kan vara utan bil i jobbet en dag i veckan."

Miljöpartiets språkrör, Maria Wetterstrand, lägger ut stickspår om varför (mp) är för biobränslen – trots att de leder till höjda matspriser och högre CO2-utsläpp.

Läs mer på va.se»

3 kommentarer:

 1. Det är som för några år sen på SVT Debatt eller liknande, när en miljöpartist fick förklarat för sig att återvinning kostar mer, leder till värre utsläpp och är rent allmänt dåligt för miljön i nästan alla fall.

  Hennes svar? "Kan vi inte fortsätta ändå, för att det _känns_ bra?"

  SvaraRadera
 2. Är väl lite dumt att gruppera ihop biobränslet "etanol" med biobränslet "biogas"? Något som exempelvis utvinns ur förbränning av sopor bidrar ju inte direkt till höjda matpriser.

  SvaraRadera
 3. du menar här alltså att all form av biobränsleaktivitet släpper ut mer CO2 än produktion av fossila bränslen. Det låter intressant, hur får du ihop det?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.