2008-06-12

Aktuell lista

Här är en lista på riksdagsledamöter som jag tror skulle vilja följa sitt samvete och rösta mot FRA-avlyssningen på onsdag. Några av dem har möjligen redan ha bestämt sig.

Vissa av dem finns på listan på goda grunder, vissa mest för att jag har en känsla...

De behöver stöd och glada tillrop. Vilka känner du eller har du kontakt med..?

m:
Jan R Andersson
Sofia Arkelsten
Gunnar Axén
Anna Bergkvist
Margareta Cederfelt
Ulrika Karlsson
Anna König Jerlmyr
Ann-Marie Pålsson
Fredrik Schulte
Karl Sigfrid
Henrik von Sydow
Tomas Tobé
Peder Wachtmeister

c:
Sven Bergström
Fredrik Federley
Annie Johansson

fp:
Gunnar Andrén
Camilla Lindberg
Fredrik Malm
Birgitta Olsson
Mauricio Rojas

kd:
Alf Svensson

Kontaktinformation för alla riksdagsledamöter hittar du här.

4 kommentarer:

 1. Centern ar verkligen en besvikelse har,,, :( men vi far kampa pa bast vi kan och forsoka fa Svensk demokrati pa ratt spar

  SvaraRadera
 2. Barbro Westerholm? Eller varför inte Anita Brodén? folkpartikvinnor av den gamla skolan är en underskattad kraft i den här frågan.

  SvaraRadera
 3. Ser att du har fått med Ann-Marie Pålsson (m) som jag uppfattar som klart nej sägare till förslaget i det svar jag fick från henne för ett par dagar sedan. Vidare så tror jag även att du kan addera med Birgitta Ohlsson (fp) till listan över möjlig Nej sägare då hon kommer ta beslut i helgen.

  SvaraRadera
 4. Jag ber er, snälla ni som finns med på den här listan... Bortse för en sekund från sakfrågan, från propositionen som sådan och från den möjliga nyttan med att införa en sådan omfattande övervakning. Om ni bara för EN minut försöker se det hela som de medborgare ni själva är, och lyssnar på hur era medmänniskor pratar om förslaget ute på stadens gator och torg... Kan ni verkligen i själ och hjärta känna att ni representerar det svenska folket om ni röstar ja? Kan ni verkligen stå raklånga och säga att ni vet att folket kommer att vilja ha den här övervakningen?

  Jag skulle inte kunna det. Efter att ha pratat med massor av vänner och bekanta, kunder, grannar, ungdomar, äldre, politiker, journalister och advokater (bland annat) så känns det som om folket är överens över alla partigränser och alla olika samhällsgrupper: VI VILL INTE LEVA MED LEX ORWELL LURANDES RUNT VARJE HÖRN!

  Folket vill inte! Så snälla ni, om ni har minsta tvivel om att FRA-förslaget inte är helt perfekt och helt felfritt i det förslag som ligger inför votering nu, så rösta ner det. Säg nej! Låt regeringen förändra förslaget, stärka upp de brister i den personliga integriteten som förslaget har nu (för de är OFATTBART STORA!). Säg nej, tills förslaget är förändrat så mycket att folket känner att det är okej. Då är det en annan fråga. Men nu är det bara otrevligt.

  Ni som går emot och stoppar detta, ni kommer att hyllas som hjältar. Med all rätt. Medan ja-sägare kommer att önskas oskalad ananas rakt upp i dajmmörkret, de kommer att få noll respekt från mig under resten av deras mandatperiod.

  Stoppa det här förslaget nu, vi behöver eran hjälp. Snälla!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.