2008-06-16

FRA: Se upp för desinformation!

Nu börjar det spridas oriktig information för att blanda bort korten inför FRA-omröstningen.

Se upp!

6 kommentarer:

  1. Jag förstår inte; tyvärr är jag inte så väl bevandrad i formalia. Skulle bli glad om någon kunde förklara lite närmare.

    Vad innebär reservationen? Vad är desinformationen? Vad händer vid avslag, och vem påstår att en liknande lag skulle gå igenom? Är reservationen ett förslag som ställs emot och går igenom vid avslag på det första förslaget?

    SvaraRadera
  2. Partipiskan verkar vina hårdare och hårdare.

    http://bloggenbent.se/modules/wordpress/2008/06/15/extra-moderaterna-hotar-fra-dissidenter-med-uteslutning/

    Jag kommer att skicka fysiskt brev till samtliga borgerliga riksdagsledamöter idag.

    Det måste bli stopp på de här vansinnigheterna.

    SvaraRadera
  3. Från DN i dag:


    "- Hur enskilda företag agerar har jag svårt att kommentera men vi har ett elektroniskt samhället och vi vill ha ett tryggt Sverige. Lagstiftningen är inte unik i världen eller i Europa. Amerikanarna har en liknande och mer långtgående lagstiftning, säger försvarsminister Sten Tolgfors statssekreterare, Håkan Jevrell till DN.se."

    FÖRSVARMINISTERN framhåller alltså amerikanernas Patriot Act som någons sorts föredöme! Var man inte mörkrädd tidigare så är det läge att bli det nu!

    SvaraRadera
  4. Reservationerna innebär att riksdagen avslår lagstiftningen, och dessutom uppmanar regeringen att tillsätta en parlamentarisk kommitté för att utreda frågan - det senare bland annat för att regeringen inte ska kunna lägga ett förslag obemärkt.

    Anledningen till att jag skrev mitt inlägg var att det kom frågor om att det på flera ställen påstods att det inte fanns något riktigt nej, att sossarnas förslag bara var samma lag med lite krumbukter, och att det därför inte var särskilt viktigt att rösta nej.

    Det bedömer jag som medveten desinformation för att få igenom lagen nu när ett stort antal borgerliga riksdagsledamöter sviktar.

    Peter

    SvaraRadera
  5. Tack för förklaringen Peter!

    SvaraRadera
  6. Ja tack peter. Det verkar va mycket sånt som cirkulerar. Min far hade på något konstigt sätt fått för sig att ett nej helt enkelt skulle innebära en FRA-lag från sossarna istället.
    Han har bara läst DN och lite online-tidningar om saken, så det måste väl finnas nån artikel som sprider detta.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.