2008-06-18

KU-anmälan stoppar FRA-lagen?

Just nu sliter man som små djur i riksdagen för att få igenom den lätt friserade FRA-avlyssningen innan fotbollen i kväll.

Samtidigt har vänsterpartiet lämnat in en KU-anmälan mot hanteringen. De tycks mena att hanteringen av frågan bara är en teknisk fint. Och de kräver förlöängd bordläggning.

Detta leder – eller borde leda – till att talmannen kallar in talmanskonferensen och gruppledarna för att diskutera frågan.

Kan man – och bör man – låta maktapparatens ångvält rulla på när det finns ett ej behandlat KU-ärende om att alltihop kan strida mot gällande lagar och regler?

Detta kan vara tuvan som stjälper lasset. Eller som i vart fall gör att beslutet om FRA 1.01 måste skjutas upp.

Sprid ordet! Sätt press på talmannen!

Länk»

(Tipstack: Erik)

6 kommentarer:

  1. KU-majoriteten skiljer sig inte från riksdagsmajoriteten...

    SvaraRadera
  2. Kul att se rättshaverister som Richard Slätt skriva på FF blogg när Expo själva avlyssnat och åsiktsregistrerat folk inom Sd vilken jävla pajas!
    Roberth Ström

    SvaraRadera
  3. Hoppas verkligen att det funkar. Men jag är jävligt orolig efterssom KU består av precis samma majoritet som riksdagen. Finns det nån lag som säger att de MÅSTE behandla inkommna anmälningar på ett visst sätt?

    SvaraRadera
  4. Apropå fotbollen, tänk om någon kunde sätta upp en banderoll på matchen ikväll där det står "We dont want as in the Soviet Union" eller "Stoppa FRA-lagen".
    Annars kunde folk ställa sig utanför TV4:s studio i Kungsträdgården med vita tröjor och skrika något om FRA-lagen.
    Reinfeldt följer garanterat fotbollen så det vore kul att göra något.

    SvaraRadera
  5. Skall givetvis stå dont want it as in osv.

    SvaraRadera
  6. Engström undrar om partipiskan räcker ända fram till statsministerns jämbördige. Eller är talmannen till och med över statsministern?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.